20.11.2019 Beograd

Više od 100 privrednika iz Srbije na sajmu privrede u Tirani

Više od 100 privrednika iz Srbije na sajmu privrede u Tirani Foto: Novi magazin / VV
Na Međunarodnom sajmu privrede u Tirani, koji se održava od 23. do 26. novembra, učestvovaće više od 100 privrednika iz Srbije, najavila je danas Privredna komora Srbije.

Na toj manifesaciji će u okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod sloganom "New Energy - New Solutions", svoje prozvode i usluge predstaviti 23 kompanije.

Nastup izlagača u Tirani organizuju Privredna komora Srbije i Razvoja agencija Srbije, u cilju jačanja saradnje privreda dveju zemalja i pokretanje novih poslova.

U okviru programskog dela sajma, PKS i RAS u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva (EEN mreža) organizovaće 24. novembra direktne susrete privrednika, kako bi povezala dobavljače, kupace i partnere.

"Sajam se održava u trenutku kada Srbija i Albanija, zajedno sa Severnom Makedonijom, realizuju inicijativu za uspostavljanje snažnijeg ekonomskog povezivanja u regionu uspostavljanjem zajedničkog ekonomskog prostora", navela je PKS u saopštenju.

Istaknuto je da je interes privreda u regionu da se obezbedi lakši protok robe, ljudi, usluga i kapitala, kako bi se unapredila konkurentnost.

Blizina tržišta, slični interesi i potrebe proizvođača i potrošača dodatno podstiču regionalno povezivanje, što doprinosi dugoročnoj stabilizaciji regiona i ubrzavaju procesa pristupanja Evropskoj uniji, ocenila je PKS.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara

  Kompanija GIM potencijalno je oštetila proizvođača oružja PPT Namenska iz Trstenika za 1,6 miliona dolara jer je prodavala oružje u inostranstvu po ceni većoj od ugovorene, a razliku, suprotno zakonu, nije isplatila Namenskoj, sledi iz izveštaja Državne revizorske institucije, piše Nova ekonomija.

 • Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji

  Srpski preduzetnik, vlasnik luksuznih hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu, Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova II i III, hangare 6 i 9, kao i terminal Adria, prenosi italijanski časopis Il Pičolo.

 • Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora

  Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna koja je zainteresovana da učestvuje u projektu iradnje šumadijskog koridora "Vožd Кarađorđe", koji treba da poveže koridore 10 i 11.

 • Kina prošle godine zabeležila najmanji ekonomski rast od 1990. Kina prošle godine zabeležila najmanji ekonomski rast od 1990.

  Kina je u prošloj godini zabeležila najmanji ekonomski rast u više decenija, posle izbijanja trgovinskog rata Pekinga i Vašingtona, ali analitičari predviđaju da bi potpisani privremeni trgovinski sporazum dve sile mogao da doprinese oživljavanju kineske privredne akivnosti.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side