06.09.2018 Beograd

Vojni penzioneri: Kako će se usklađivati penzije u narednom periodu

Vojni penzioneri: Kako će se usklađivati penzije u narednom periodu Foto: Pixabay
Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije upitalo je danas, povodom odluke Vlade Srbije da ukine Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija, kako će se penzije usklađivati u narednom periodu i kako će država regulisati povraćaj neisplaćenih delova penzije sa zakonskom kamatom.

Udruženje je u saopštenju upitalo i kada će Ustavni sud izvršiti ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija na osnovu akta o pokretanju postupka koji je kako se navodi, u skladu sa Ustavom potpisalo 27 poslanika Skupštine Srbije.

Vlada Srbije usvojila je ranije danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojim će takozvani Zakon o smanjenu penzija biti ukinut najkasnije 30. septembra.

"Novim zakonom biće utvrđen pravni osnov kojim se daje mogućnost Vladi za isplatu novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju u zavisnosti od ekonomskih kretanja i finansijskih mogućnosti budžeta Srbije", piše u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

  Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Prosečene zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara Prosečene zarade u Srbiju u aprilu 54.645 dinara

  Prosečna neto zarada u Srbiji za april iznosila je 54.645 dinara, a bruto zarada (zajedno sa porezima i doprinosima) 75.441 dinar, saopštio je danas Rpublički zavod za statistiku.

 • Mihajlović: Novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra Mihajlović: Novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra

  Novi investicioni ciklus u Srbiji, vredan više od 10 milijardi evra, obuhvatiće projekte u železničkoj, drumskoj, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi, ali i druge oblasti, pre svega poljoprivredu, zdravstvo i školstvo, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 • Evro sutra iznosi 117,92 dinara Evro sutra iznosi 117,92 dinara

  Dinar će u sredu imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9211 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Centralna banka je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupila 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side