13.08.2019 Beograd

Vučić o izveštaju FT: Svaka ozbiljna kompanija usmerava pažnju na Srbiju

Vučić o izveštaju FT: Svaka ozbiljna kompanija usmerava pažnju na Srbiju Foto: Beta/Emil Vaš
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući danas izveštaj britanskog časopisa Fajnenšl tajms da je Srbija na prvom mestu u svetu po indeksu stranih direktnih investicija izjavio je da to znači da će sada svaka svetska ili evropska kompanija proveriti kakvi su uslovi za investiranje u Srbiju.

"Sada ste dobili potvrdu u najuglednijem svetskom listu koji se bavi tom temom, a to znači da nema ozbiljne svetske ili evropske kompanije koja neće pogledati kakvo je stanje u zemlji, kakve su subvencije, kakva je podrška države i kakva je radna snaga", izjavio je Vučić u intervjuu za RTS.

On je kazao da je u Srbiji u prošloj godini investirano 3,6 milijardi evra, a da će u 2019. godini biti više direktnih investicija i istakao da ne želi da poredi Srbiju sa regionom zbog toga što je Srbija mnogo uspešnija.

Govoreći o najavljenom investicionom planu u vrednosti od 10 milijardi evra, on je kazao da će iznos bii veći jer se očekuje, kako je kazao, prema procenama Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, rast bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a

  Javni dug Srbije pao je na 48,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

 • Mali: Izmenama zakona povećavamo bazu potencijalnih investitora Mali: Izmenama zakona povećavamo bazu potencijalnih investitora

  Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali danas je u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, rekao da će njime biti omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, što je još jedna od aktivnosti Ministarstva finansija, usmerena ka razvoju tržišta kapitala.

 • Evro danas 117,51 dinar Evro danas 117,51 dinar

  Zvanični srednji kurs danas je 117,5169 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Evro danas 117,54 dinara Evro danas 117,54 dinara

  Zvanični srednji kurs danas je 117,5463 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side