Vučić pozvao zemlje Višegradske grupe i Sloveniju da podrže Srbiju na putu ka EU
03.10.2019 Prag

Vučić pozvao zemlje Višegradske grupe i Sloveniju da podrže Srbiju na putu ka EU

Vučić pozvao zemlje Višegradske grupe i Sloveniju da podrže Srbiju na putu ka EU Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vuučić pozvao je danas predsednike Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske i Slovenije da Srbiji pruže podršku na putu ka Evropskoj uniji i da budu njeni zastupnici u EU.

"Onako kako ste vi nekad gledali na zapadne zemlje, tako mi danas gledamo na Višegradsku grupu uspehe koje ste postigli i nadamo se da jednog dana možemo da pripadamo tom klubu. Uz naš naporan rad potrebna nam je i vaša podrška i razumevanje", rekao je Vučić na zajedničkopj konferenciji za novinare posle sastanka sa liderima V4 i slovenačkim p0redsednikom.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija "kao lojalni i odani ;prijatelj" moći da doprinese i napretku EU i ubrzanom razvoju bilateralnih odnosa.

Predsednicima država Višegradske grupe danas su se, drugog dana samita u zamku Lani kraj Praga, pridružili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Slovenije Borut Pahor.

Cilj razgovora je bio da se podstaknu zemlje Zapadnog Balkana na napredak u rešavanju bilateralnih sporova kao i da se izrazi ;jasna podrška politici otvorenih vrata EU.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side