08.07.2019 Beograd

Vučić: Za godinu dana imaćemo najveće plate u regionu Zapadnog Balkana

Vučić: Za godinu dana imaćemo najveće plate u regionu Zapadnog Balkana Foto: Novi magazin/SA
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija za godinu dana biti zemlja sa najvećim platama u regionu Zapadnog Balkana, kao i da se o svemu dogovara sa Međunarodnim monetarnim fondom.


"Kad kažem da će plata biti veća deset odsto to znači da može da bude veća dvanaest odsto", rekao je Vučić, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije.

Govoreći o najavljenom investicinom ciklusu, vrednom deset milijardi evra, on je rekao da želi da Srbija bude zemlja sa "ubedljivom najvećim rastom" u ovom delu Evrope.

"Deset milijardi evra na četiri, pet godina, možemo da pokrijemo samo rastom od pet odsto i više a da se ne zadužujemo, da nam relativna zaduženost u odnosu prema bruto domaćem proizvodu ne bude veća", rekao je Vučić.

On je rekao da je na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić insistirao na tome da se "dve milijarde izdvoje za mlade ljudi, za mlade bračne parove".

Prema njegovim rečima ima više načina, među kojima su tokom školovanja potrebno uvesti nove stipendije, ne samo za mlade talente, kao i da će se razgovarati sa mladima šta je to što žele.

"Ići ćemo na izgradnju stanova za mlade bračne parove. Bila je ideja trideset ići ćemo čak pedeset hiljada novih stanbenih jedinica za mlade bračne parove", rekao Vučić.

On je naglasio da je potrebno sačuvati da što više mladih ostane u Srbiji.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 8.07.2019, 22:00h Jasa

  A ko je u tom Zapadnom Balkanu ? Kosovoi Srbija !

Pročitajte i...
 • Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno

  Trgovinsko primirje između Vašingtona i Pekinga je "dobra vest" ali to nije dovoljno, upozorila je danas generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva i izvršila pritisak na dve zemlje da dođu do trajnog rešenja da bi očuvali svetski rast.

 • Evro danas 117,55 dinara Evro danas 117,55 dinara

  Dinaru će danas neznatno opasti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu

  Britanska funta porasla je danas u odnosu na dolar i evro posle saopštenja da je ostvaren dogovor o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

 • APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji

  Delta holding je najveća grupacija, odnosno ekonomska celina u Srbiji, prema broju povezanih pravnih lica, koju čine 57 firmi, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavljeno je danas u Godišnjem izveštaju o poslovanju ekonomskih celina u privredi u 2018. godini, koji je sačinila Agencija za privredne registre (APR).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side