24.04.2012 Novi Sad

Gde je diplomirao Toma Nikolić?

Gde je diplomirao Toma Nikolić? Tanjug (arhiva)
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od jednog novosadskog fakulteta uvid u studentski dosije Tomislava Nikolića, koji tvrdi da je tu diplomirao.

Prema zvaničnim podacima iz Nikolićeve biografije objavljene na sajtu Srpske napredne stranke (SNS), Nikolić je diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Funkcionerka LSV-a Aleksandra Jerkov smatra da je od izuzetnog značaja da građani Srbije shvate na koji način se Nikolić obrazovao, s obzirom na to da su "apsolutno nejasne okolnosti pod kojima se školovao, završio fakultet i masterirao".

"To je važno zbog toga što se radi o čoveku koji je kandidat za predsednika Republike, koji se bavi javnim poslom i koji za svoju izgovorenu reč mora odgovarati", rekla je Jerkov.

Dodala je da na fakultetu tvrde da je Nikolić tu samo odbranio master rad, iako se na sajtu SNS navodi da je on tu i diplomirao, "zbog čega se istina mora utvrditi".

"Rečeno nam je da će nam u nekoliko narednih dana biti data povratna informacija o tome da li možemo dobiti uvid u njegov dosije. Ukoliko ne budemo bili u mogućnosti, to je očigledno veliki udarac za javnost i građane Srbije i to je nešto na čemu ćemo morati insistirati", zaključila je Jerkov.

autor: MP izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 24.04.2012, 13:03h Zoran

    Interesantno! :-) Uzgred, mala primedba: trebalo bi bar prvi put u textu navesti puno ime i prezime, kao i funkciju osobe čija se izjava prenosi.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side