11.05.2012 Novi Pazar

Pomirili se Ljajić i Ugljanin

Pomirili se Ljajić i Ugljanin Tanjug
Predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić pomirio je večeras sandžačke lidere Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

Tadić, lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Ljajić i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin poručili su da u Sandžaku više neće biti međustranačkih sukoba.

Oni su na predizbornom skupu pred drugi krug izbora za predsednika Srbije građanima u Pešačkoj zoni Novog Pazara najavili i zajedničko formiranje organa lokalne samouprave u većini sandžačkih gradova.

Ljajić i Ugljanin su najavili i svoje učešće u budućoj vladi, "gde će se boriti za razvoj Sandžaka".

"Ovo je potvrda zajedničke pobede SDA i SDP (Sandžačke demokratske partije, koju je Ljajić prethodno osnovao), prekid svih neprijateljstava i dokaz demokratske utakmice", rekao je Ljajić, pozivajući građane da 20. maja glasaju za Tadića.

Sulejman Ugljanin je ocenio da predizborni skup predsedničkog kandidata predstavlja svojevrsnu "pobedu, jer se Sandžak našao na jednom mestu".

Na ovom skupu su se prvi put zajednički vijorile zastave SDP, SDA, DS i SDPS.

Predsednički kandidat DS-a je naglasio da je u proteklih dvadesetak godina Srbija prošla težak put na kojem su demokratske snage uvek računale na podršku sandžačkih Bošnjaka.

"Bez vaše podrške ne bismo postigli to što jesmo. Bošnjačka kultura i tradicija, kao i identitet svih zajednica u Srbiji, zaslužuju svaku podršku države. Uvek ću se botiri za to pravo", rekao je Boris Tadić.

On je ocenio da Srbija 20. maja bila između investicija, mira i regionalne saradnje i "vraćanja u 90-te godine", što nudi njegov protivkandidat.

autor: MP izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.05.2012, 13:10h Tipicno!!! (1)

    Evo narode vidite sta ste uradili i dokle ste dogurali. Svojim izborom dokazali ste da ste stoka. A to su sada javno potvrdili vasi ljideri. A zasto kazem stoka? Uzmite primjer jednoga vola i analizirajte. Kada treba da vuce i radi za vas (u do sadasnjim slucajevima pretezno za vladajuci rezim) Stave mu Jaram, upregnu i sibaj. A kada im trebas da se svadjas sklone jaram i kao u Koridi. A Hajvanu ne treba mnogo. Sellam svima. P.S. Muslimane mi je zao ali takodje rezimu ne zamjeram. Sta bi radili pametni da nije budala...

  • 11.05.2012, 22:17h Esko

    Clan sam SDP-A ali ovo mi se ni malo ne dopada kao ni drugim clanovima stranke mislim da Rasim pravi jednu od najvecih greski u svojoj karijeri sto je usao u koaliciju sa Sulejmanom jer ce tim potezom samo pomoci da ozivi SDA stranku i vrati joj sledece izbore totalnu vlast.!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side