25.04.2012 Novi Sad

Toma Nikolić nije diplomirao

Toma Nikolić nije diplomirao Tanjug (arhiva)
Liga socijaldemokrata Vojvodine obaveštena je danas da lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić nije diplomirao na jednom privatnom fakultetu u Novom Sadu, kako se navodi u njegovoj biografiji.

Prema zvaničnim podacima iz Nikolićeve biografije objavljene na sajtu SNS, lider te partije je diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu.

Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov danas je telefonskim putem dobila odgovor od tog fakulteta da Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji, saopštila je LSV.

Jerkovoj je rečeno i da ne može dobiti na uvid njegov studentski dosije, koji je zvanično zatražila.

Takođe joj je rečeno da je Nikolić na tom fakultetu odbranio master rad. Ipak, ni o tome nisu bili spremni da daju više detalja, dodaje se u saopštenju.

Jerkov je javno pozvala Nikolića da objasni građanima Srbije šta je po sredi: gde je diplomirao, sa kojom ocenom, kako se odlučio potom za fakultet na kojem je završio masterstudije i šta mu je bila tema master rada. Ona je ukazala i da je Nikolićeva biografija veoma detaljna, osim kada je reč o njegovom obrazovanju.

"Izuzetno je problematično da Tomislav Nikolić, koji se kandiduje za predsednika Republike Srbije, krije od javnosti ovakvu informaciju. Da se ne zna ništa o njegovom fakultetskom obrazovanju. To su sve informacije koje građani moraju znati", istakla je ona.

Jerkova je navela i da su nedavni primeri iz Evrope pokazali da su najviši državni zvaničnici, zbog toga što su lažirali diplome ili uverenja o doktoratu, morali da podnose ostavke.

autor: MP izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 25.04.2012, 17:06h olga

    Gospođica Jerkov bi isto tako mogla da objavi i biografije prijatelja,a naročito kumova gospodina Čanka.Ako može Tadić da se treći put kandiduje može i Toma da ga pobedi.Da pojasnim nisam ja glasač SNS,naime uvek do sada sam glasala za DS.Posle ove prevare sa SPS-om i uzrpacije svih važnih poluga vlasti u ovoj državi što smatram vrlo opasno glasaću za Tomu.Neću da me predstavlja čovek koji non stop krši ustav i izlazi iz okvira svojih ovlašćenja od kada je predsednik.Neću sudstvo na čelu sa Malovićkom.Natom i homenom koje je reformisano po nalogu DS;uostalo neću predsednika koji je ujedno i predsednik svoje partije i neznam koga zastupa kada se pojavljuje.Ako je prihvatljiv Palma prihvatljiv je i Toma.Kada je bal neka je bal.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side