Faktor plus: Za SNS 44,6 odsto
26.02.2014 Beograd

Faktor plus: Za SNS 44,6 odsto

Faktor plus:  Za SNS 44,6 odsto
Srpska napredna stranka sve je bliža osvajanju apsolutne većine na izborima jer je podržava 44,6 odsto građana, dok će se najveća borba voditi za treće mesto, između Dragana Ðilasa i Borisa Tadića, pokazalo je najnovije istraživanje agencije ‘Faktor plus’.

Prema ovom istraživanju koje prenosi "Informer", za stranku Aleksandra Vučića glasalo bi 44,6 odsto birača, dok bi se na drugom mestu našla koalicija SPS-PUPS-JS koju bi podržalo njih 13 odsto.

"Faktor plus" ocenjuje da će se 16. marta najveća borba voditi između DS-a Dragana Ðilasa i NDS-a Borisa Tadića, jer je Ðilasov rejting pao na 9,1 odsto, dok NDS ima samo procenat manje.

Demokratska stranka Srbije (D SS) Vojislava Koštunice ima stabilnih 6,9 odsto podrške, a na prelazak cenzusa mogao bi da računa još samo LDP Čedomira Jovanovića, sa 5,2 odsto.

Sve ostale stranke, trenutno nemaju velike šanse za ulazak u parlament, navodi list rezultate istraživanja.

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić, ocenio je za "Informer" da je dalji rast podrške SNS-u dokaz da naprednjaci ne potcenjuju protivnike.

"SNS očigledno ne želi iznenađenje na izborima. U kampanju su ušli najsnažnije i najorganizovanije i po svemu sudeći imaju za cilj da osvoje apsolutnu većinu kako bi izbegli da ih posle glasanja neko ucenjuje", smatra Pejić.

Pejić je rekao i da Ðilas očigledno "sve karte stavio na Beograd i deluje kao da se ne trudi previše na republičkom nivou".

"To koristi Tadić, koji bi da popuni tu prazninu i pridobije što više zbunjenih birača DS-a", ocenio je Pejić.

Prema njegovim rečima, zanimljivo je da saslušanje bivšeg Dačićevog šefa kabineta Branka Lazarevića u aferi "Banana" nije uticalo na birače socijalista.

"Oni su uprkos svemu ostali stabilni. Ipak, u kampanji deluju prilično paralisano", zaključio je Pejić za "Informer".

autor: VPS izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side