22.02.2014 Beograd

Šešelj: Ako radikali ne pobede, Srbiju očekuje kolaps

Šešelj: Ako radikali ne pobede, Srbiju očekuje kolaps
Srpska radikalna stranka danas je u Beogradu organizovala skup povodom 11 godina od kada je predsednik te stranke Vojislav Šešelj u Hagu.

Na skupu u Domu sindikata, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina građana, pročitano je i pismo lidera radikala u kojem je on istakao da su predstojeći izbori od sudbinskog značaja za građane i da se sunovrat Srbije može zaustaviti jedino pobedom koalicije okupljene oko SRS.

"Ukoliko pobedi aktuelni režim, očekuje nas politički i ekonomski kolaps", napisao je Šešelj u pismu koje je pročitao njegov sin Aleksandar.

Šešelj je naveo da je aktuelni režim, najgori do sada, i da su ljudi na vlasti izneverili sva očekivanja građana. "U Srbiji se vodi lažna i selektivna borba protiv korupcije i kriminala, a stručnjake koje je doveo Aleksandar Vučić, to su istrošeni kadrovi koji su dovedeni da bi potpuno uništili ekonomiju", ocenio je Šešelj.

Optužio je vlast i za "predaju" Kosova, što je učinila, kako je naveo, potpisivanjem "sramnog Briselskog sporazuma". 

Okupljenima se obratio i potredsednik SRS-a Nemanja Šarović koji je naglasio da je Vojislav Šešelj politički zatvorenik i živi simbol patriotizma.

"Dok drugi pričaju o junaštvu, Vojslav Šešelj ga pokazuje svakoga dana, dok drugi pričaju o srpstvu, on za srpstvo strada", rekao je Šarović.

On je Vojislava Šešelja uporedio sa likom i delom Nelsona Mandele, preminulog borca za ljudska prava. "Ono što je u dvadesetom veku bio Nelson Mandela, čuveni borac protiv aparthejda, u dvadeset prvom veku je Vojislav Šešelj, borac protiv porobljavanja Srba i Srbije," ocenio je on i dodao da sada predstoji trijumfalni povratak Šešelja iz Haga.

"Da bi se Šešelj vratio svojoj porodici, stranci i svome narodu, i otadžbini, moramo pobediti mi. Pobedićemo tako što ćemo pokazati da slobodarski duh srpskog naroda niko ne može ugušiti", poručio je Šarović.

izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side