16.05.2013 Beograd

VideoBajaga: Spremili smo koncert pun iznenađenja (VIDEO)

Bajaga: Spremili smo koncert pun iznenađenja (VIDEO)
Napunio je sve dvorane od Vardara do Triglava, svirao je u svim beogradskim koncertnim prostorima i sada pred proslavu trideset godina karijere Momčilo Bajagić Bajaga sa Instruktorima i sa prijateljima održaće koncert 22. juna na prostoru Donjeg grada na Kalemegdanu.

 

To je faktički promocija poslednjeg albuma “Daljina, dim i prašina” i Bajaga kaže za Novi magazin da je prvi dan raspusta i prvi dan leta, 22. jun, idealan datum za koncert za sve fanove.

“Znali smo da moramo da radimo koncert godinu dana posle izdavanja albuma. Ja sam pristalica otvorenog prostora za svirke i sad smo našli idealan prostor za nas. Taj donji Kalemegdan je jedini prostor gde nismo svirali nikad. Nadali smo se da će rekonstrukcija Tašmajdana da bude završena do ovog termina, ali će izgleda taš morati da sačeka obeležavanje 30 godina karijere”

Sam događaj će početi oko šest sati popodne, sa gostovanjem tri benda, prijatelja bajege i Instruktora, koji će svirati po 45 minuta.

Play

“Mi ćemo nastupiti u devet. Naši koncerti uobičajno traju dva i po sata, naravno plus bis, ako publika bude htela. Promovisaćemo novi album i izbor starih hitova, s tim što smo u potpunosti promenili set listu u odnosu na koncerte prošle turneje i na onaj koncert u centru Sava 2009. godine. Ubacili smo neke stare stvari i biće tu još iznenađenja”.

Bajaga i Instruktori su među prvima počeli da grade mostove, posle ratova devedesetih na prostoru bivše SFRJ.

"Sad mi se čini da smo ponovo isti kulturni prostor. Isti bendovi, isti filmovi i iste stvari se manje više gledaju i slušaju u celom regionu", objašnjava Bajaga. 

Poslednji album, odnosno disk, Bajaga i Instruktori su uspeli da prodaju u skoro trideset hiljada primeraka.

"Uspeli smo, disk i knjigu koja ide uz njega, da odlično prodamo, zahvaljujući dobroj prodajnoj mreži našeg izdavača. U Srbiji trenutno nema više od desetak radnji koje prodaju muzičke diskove, što je porazno. Mislim da je to stvar pitanje promene tehnoloških momenata i definitivno je ovo jedan od poslednjih diskova koji se u fizičkom formatu izdaje. Uskoro će sve biti biti virtualno ili na telefonu. Bitno je da muzika neće da propadne i da će to nekako sad početi da se uređuje i da autori od toga imaju neki novac”, navodi Bajaga. 

autor: Đorđe Odavić izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 17.05.2013, 18:16h Anastasia (1)

    Volim Bajagine pesme,textove,koncerte...Volim Bajagu!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side