21.02.2018 Novi Sad

Festival uličnih svirača raspisao konkurs

Festival uličnih svirača raspisao konkurs Foto: Beta/Dragan Gojić
Organizatori Festivala uličnih svirača pozvali su danas performere i umetnike da se prijave i učestvuju na ovogodišnjem 18. po redu festivalu, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu.


"Pravo da se prijave na konkurs imaju pojedinci, grupe ili trupe koji svoje izvođenje ili umetnost prepoznaju kao onu koja pripada svima, koja pripada ulici. Na Festivalu su dobrodošli scenski umetnici i umetnice iz svih umetničkih ili izvođačkih polja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je uz prijavu na konkurs, neophodno priložiti minimum dve i maksimalno četiri fotografije u visokoj rezoluciji, kao i tehnički zadovoljavajući video snimak nastupa sa kojim se konkuriše, te kratku biografiju učesnika ili učesnice, grupe ili trupe.

Prijavu za konkurs moguće je ispuniti na sajtu Festivala i potrebno ju je poslati najkasnije do 1. juna 2018. godine, a rezultati konkursa biće poznati 1. jula 2018. godine, piše u saopštenju.

"Svi koji budu odabrani putem konkursa imaju pravo da ostvare zaradu od nastupa u duhu tradicije ulične umetnosti, postavljanjem obrnutog šešira za dobrovoljne priloge publike", navodi se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side