04.05.2012 Vankuver

Hobotnica protiv galeba - borba na život i smrt

Hobotnica protiv galeba - borba na život i smrt
Priroda može da bude tako okrutna - u borbi hobotnice i galeba koju je snimila Kanađanka Džindžer Morno, mekušac sa osam pipaka uspeo je da uvuče nesrećnu pticu i udavi je u vodi.

Nesvakidašnja bitka odigrala se na pacifičkoj obali u Kanadi u Viktorija Ogdenu, a fotografija na kojoj se vidi kako hobotnica uvlači galeba u vodu brzo su postale hit na Internetu, piše Dejli mejl.

Tokom bitke koja je trajala nešto manje od minuta, Kanađanka je morala da se odupre porivu da pomogne ptici i na kraju nemoćno gleda kako nesrećni galeb nestaje pod vodom.

Džindžer Morno je rekla da joj je pažnju privukla ptica koja je stajala na vodi, da bi se potom učinilo da je posegla za nečim ispod površine. Međutim, Kanađanku je iznenadilo što galeb dugo nije izronio da udahne vazduh pa je prišla bliže i videla da je obračun sa hobotnicom u toku.

"Bila je to užasna situacija, teška za gledanje, kao saobraćajna nesreća", rekla je Morno.

Više možete pogledati u ovom prilogu.

 

autor: IJ izvor: DailyMail/NoviMagazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pokažite i drugima kako vidite svet oko sebe (VIDEO) Pokažite i drugima kako vidite svet oko sebe (VIDEO)

  Snupćat “izbacio” je najnoviju liniju naočara za sunce preko kojih možete da snimate, ali i postavljate klipove od 10 sekundi. Ova usluga koštaće vas oko 100 dolara, a potrebno je samo da ih povežete sa svojim smartfonom i da napolju sija sunce.

 • Zakonom zaštićen kit pronađen mrtav u ribarskoj mreži Zakonom zaštićen kit pronađen mrtav u ribarskoj mreži

  Ženka glatkog kita dugačka 13 metara pronađena je mrtva u ribarskoj mreži na obali u Mejnu, posle čega su američke vlasti pokrenule istragu.

 • Zašto kažemo "ostavljen na cedilu" i šta znače "krokodilske suze"? Zašto kažemo "ostavljen na cedilu" i šta znače "krokodilske suze"?

  Fraze mogu da se objasne na mnogo različitih načina, ali naše viceve ili izraze poput "smeje se kao lud na brašno" teško da može da razume neki stranac.

 • Čak i pande mogu biti siledžije (VIDEO) Čak i pande mogu biti siledžije (VIDEO)

  Nesrećna pandica pala je sa stabla, ali mala uteha joj je bila to što je sa sobom ponela granu s koje je jela – barem dok ostale pande nisu došle do nje.

 • Da li nam je zaista bolje bez glutena? Da li nam je zaista bolje bez glutena?

  U poslednje vreme dosta se govori o problemima koje gluten izaziva u ljudskom organizmu. Shodno tome, sve vište je saveta da se on izbaci iz svakodnevne upotrebe, a i pozitivnih iskustava nakon sprovođenja ove odluke. Ako se pitate da li je osetljivost na ovu materiju sve češća, evo odgoora:

 • Kompliment koji žene najviše vole da čuju Kompliment koji žene najviše vole da čuju

  Jedno britansko istraživanje pokazalo je koji kompliment ženama najviše prija.

 • Kako slati poruke sa WhatsAppa bez interneta Kako slati poruke sa WhatsAppa bez interneta

  Jeste li znali da se popularna aplikacija WhatsApp može koristiti i bez korišćenja internet veze? Ako niste, onda je vreme da saznate kako ostati u kontaktu sa svojim bližnjima koristeći ovu aplikaciju čak i kad nemate mogućnost povezivanja na internet.

 • Otvoren jubilarni BITEF Otvoren jubilarni BITEF

  U prepunoj Sali Narodnog pozorišta u Beogradu, sinoć ̶ 25. Septembra − otvoren je 50. jubilarni Bitef festival. Čast je pripala Robertu Bobu Vilsonu, čuvenom američkom reditelju , čiju je proslavljenu operu Ajnštajn na plaži, rađenu sa kompozitorom Filipom Glasom, Bitefova publika imala priliku da vidi dva puta: jednom u živom izvođenju (1977), a jednom u okviru programa Bitef na filmu (2015).

 • Zašto su putnički avioni uvek bele boje Zašto su putnički avioni uvek bele boje

  Da li ste se nekada pitali zašto su putnički avioni gotovo uvek bele boje? "Sun" navodi nekoliko glavnih razloga.

 • Robotić za pomoć u kuhinji (VIDEO) Robotić za pomoć u kuhinji (VIDEO)

  Robot Mykie, skraćenica od My Kitchen Elf (Moj kućni patuljak) uskoro dolazi u vaše kuhinje kako bi vam rekao šta vam se nalazi u frižideru ili koliko dugo mora da se peče jelo u rerni, prenosi dpa.

 • Kina lansirala najveći radioteleskop na svetu prečnika 500 metara Kina lansirala najveći radioteleskop na svetu prečnika 500 metara

  Kina je danas lansirala najveći radioteleskop na svetu, čija je površina čak oko 30 fudbalskih terena, a istraživaće da li postoji inteligentan život van naše planete.

 • Sklonite decu od pametnih uređaja Sklonite decu od pametnih uređaja

  Francusko Udruženje za ambulantnu pedijatriju (AFPA) izrazila je zabrinutost posle istraživanja sprovedenog nad 428 dece mlađe od tri godine, čiji su rezultati pokazali da ih čak 47 posto skoro redovno koristi interaktivne ekrane na tabletima ili pametnim telefonima, pišu francuski mediji.

Preporuke prijatelja
vlajic astro
Nedeljni horoskop
NASLOVI
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM