04.05.2012 Vankuver

Hobotnica protiv galeba - borba na život i smrt

Hobotnica protiv galeba - borba na život i smrt
Priroda može da bude tako okrutna - u borbi hobotnice i galeba koju je snimila Kanađanka Džindžer Morno, mekušac sa osam pipaka uspeo je da uvuče nesrećnu pticu i udavi je u vodi.

Nesvakidašnja bitka odigrala se na pacifičkoj obali u Kanadi u Viktorija Ogdenu, a fotografija na kojoj se vidi kako hobotnica uvlači galeba u vodu brzo su postale hit na Internetu, piše Dejli mejl.

Tokom bitke koja je trajala nešto manje od minuta, Kanađanka je morala da se odupre porivu da pomogne ptici i na kraju nemoćno gleda kako nesrećni galeb nestaje pod vodom.

Džindžer Morno je rekla da joj je pažnju privukla ptica koja je stajala na vodi, da bi se potom učinilo da je posegla za nečim ispod površine. Međutim, Kanađanku je iznenadilo što galeb dugo nije izronio da udahne vazduh pa je prišla bliže i videla da je obračun sa hobotnicom u toku.

"Bila je to užasna situacija, teška za gledanje, kao saobraćajna nesreća", rekla je Morno.

Više možete pogledati u ovom prilogu.

 

autor: IJ izvor: DailyMail/NoviMagazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Da li će afrički nosorozi biti novi američki "imigranti"? Da li će afrički nosorozi biti novi američki "imigranti"?

  Travnate ravnice Teksasa, stanište belorepog jelena i zvečarki, mogle bi uskoro da dobiju novog žitelja - afričkog nosoroga.

 • Zlatna palma Odijarovom filmu "Dheepan" Zlatna palma Odijarovom filmu "Dheepan"

  Film francuskog režisera Žaka Odijara "Dheepan" osvojo je večeras glavnu nagradu "Zlatnu palmu" na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

 • Umesto kafe: Odlična kombinacija za podizanje energije Umesto kafe: Odlična kombinacija za podizanje energije

  Kada u poslepodnevnim satima osetite iznenadnu pospanost ili umor, a preostalo vam je još neobavljenog posla, ne posežite za kafom, već za tamnom čokoladom i zelenim čajem jer je to odlična kombinacija za podizanje energije, pokazalo je istraživanje.

 • Bez glasova žirija Crne Gore i Makedonije Bez glasova žirija Crne Gore i Makedonije

  Glasanje na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije nije proteklo bez problema, pre svega u Makedoniji i Crnoj Gori - glasovi njihovih žirija u konačnom glasanju nisu uračunati, saopštila je danas Evropska unija javnih emitera (EBU), koja organizuje Evrosong već šest decenija.

 • Knjižara koja pluta na vodi Knjižara koja pluta na vodi

  Jedna od najoriginalnijih knjižara na svetu i mesto koje je postalo nezaobilazna stanka za turiste, ali i lokalno stanovništvo - "Libreria Acqua Alta" nalazi se nedaleko od Trga svetog Marka u Veneciji.

 • Pepeo omražene supruge prosuo u toalet Pepeo omražene supruge prosuo u toalet

  Jedan 68-godišnji Japanac prosuo je pepeo svoje preminule supruge u WC šolju supermarketa u Tokiju - toliko je bila jaka njegova mržnja prema njoj, piše tokijski list "Jomiuru šimbun".

 • Žene će izgubiti sposobnost rađanja prirodnim putem? Žene će izgubiti sposobnost rađanja prirodnim putem?

  Vodeći francuski ginekolog Mišel Oden tvrdi da ženama preti opasnost da izgube sposobnost rađanja prirodnim putem.

 • Žena od 65 godina rodila četvorke Žena od 65 godina rodila četvorke

  Učiteljica iz Berlina stara 65 godina rodila je četvorke, nakon trudnoće koju su predstavnici medicine žestoko kritikovali zbog poodmaklog životnog doba porodilje, javila je danas nemačka televizija RTL.

 • Gugl zna sve o vama Gugl zna sve o vama

  Verovatno ste i sami u Guglovu pretragu upisali svoje ime kako bi saznali što se sve na internetu nalazi o vama, međutim da li ste probali da upišete ime i u Google Maps?

 • Pokušao da napravi selfi a dobio slonfi! (FOTO) Pokušao da napravi selfi a dobio slonfi! (FOTO)

  Prilikom posete azila za slonove na jugu Tajlanda, kanadski student Kristijan Leblank poželeo je da napravi selfi sa jednom od ovih veličanstvenih životinja.

Preporuke prijatelja
vlajic astro
Nedeljni horoskop
NASLOVI
Fonet web tv Tanjug
Android NM