04.05.2012 Vankuver

Hobotnica protiv galeba - borba na život i smrt

Hobotnica protiv galeba - borba na život i smrt
Priroda može da bude tako okrutna - u borbi hobotnice i galeba koju je snimila Kanađanka Džindžer Morno, mekušac sa osam pipaka uspeo je da uvuče nesrećnu pticu i udavi je u vodi.

Nesvakidašnja bitka odigrala se na pacifičkoj obali u Kanadi u Viktorija Ogdenu, a fotografija na kojoj se vidi kako hobotnica uvlači galeba u vodu brzo su postale hit na Internetu, piše Dejli mejl.

Tokom bitke koja je trajala nešto manje od minuta, Kanađanka je morala da se odupre porivu da pomogne ptici i na kraju nemoćno gleda kako nesrećni galeb nestaje pod vodom.

Džindžer Morno je rekla da joj je pažnju privukla ptica koja je stajala na vodi, da bi se potom učinilo da je posegla za nečim ispod površine. Međutim, Kanađanku je iznenadilo što galeb dugo nije izronio da udahne vazduh pa je prišla bliže i videla da je obračun sa hobotnicom u toku.

"Bila je to užasna situacija, teška za gledanje, kao saobraćajna nesreća", rekla je Morno.

Više možete pogledati u ovom prilogu.

 

autor: IJ izvor: DailyMail/NoviMagazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Venčao se Elton Džon Venčao se Elton Džon

  Britanski muzičar Elton Džon (67) venčao se danas u Engleskoj sa svojim dugogodišnjim partnerom Dejvidom Fernišom, s kojim je od 2005. u građanskom partnerstvu.

 • Odeća sa mirisom - alkohola Odeća sa mirisom - alkohola

  Škotska modna kompanija "Harris Tweed Hebrides" osmislila je liniju odeće koja ima miris viskija, verujući da će taj potez prekinuti popularnost tvida kao materijala koji su nosili prethodni naraštaji.

 • Napravljena selfi igračka za bebe Napravljena selfi igračka za bebe

  Linija igračaka pod imenom "Nju born fejm" nastala je kao rezultat želje da se započne debata o tome ko ima pravo da postavi slike dece na internet.

 • Počinje zima Počinje zima

  Tri minuta posle ponoći, 22. decembra, u noći između nedelje i ponedeljka počeće zima za stanovnike na severnoj Zemljinoj polulopti, dok u istom trenutku na južnoj polulopti počinje leto.

 • Kućni tabata trening za brže rezultate Kućni tabata trening za brže rezultate

  Nemate vremena za trening? Nemate rekvizite za trening? Vremenski uslovi vam ne dopuštaju trening napolju? Nema veze, uvek postoji rešenje: možete i bez ikakvih rekvizita, kod kuće, za malo vremena da napravite efektivan trening koji će otopiti višak masti i učvrstiti vaše telo.

 • Eterična ulja smiruju kašalj i otčepljuju nos Eterična ulja smiruju kašalj i otčepljuju nos

  Nekoliko kapi pravog ulja pokraj kreveta ili umasiranog ne predelu grudi pomoći će vašem detetu da lakše spava. Međutim treba paziti da dete ne proguta ulja.

 • Četrdeseti "rođendan" grupe Bijelo dugme Četrdeseti "rođendan" grupe Bijelo dugme

  Četrdeseti "rođendan" najveće jugoslovenske grupe - Bijelog dugmeta, beogradska Laguna obeležila je biografijom benda "Šta bi dao da si na mom mjestu" iz pera jednog od najvažnijih rok novinara i najvećeg poznavaoca ovog benda Dušana Vesića.

 • Google najavio dugme za povlačenje poslatog mejla Google najavio dugme za povlačenje poslatog mejla

  Poslali ste nedovršeni mejl ili ste ga slučajno uputili pogrešnoj osobi? Najavili da šaljete nešto u prilogu, a zaboravili da prikačite dodatak? Stiže lek za to, a zove se "Unsend".

 • Pomozite psu da prevlada strahove Pomozite psu da prevlada strahove

  Ako vaš pas ima neke strahove, vi mu možete pomoći da ih odagna.

 • 10 najsmrtonosnijih bolesti u istoriji čovečanstva 10 najsmrtonosnijih bolesti u istoriji čovečanstva

  Od boginja do moždanog udara i kancera, ove bolesti odgovorne su za najviše smrtnih slučajeva., a uprkos napretku medicine, ljudi i dalje umiru od nekih od njih.

 • Ovako vaš horoskopski znak čuva tajne Ovako vaš horoskopski znak čuva tajne

  Saznajte kom horoskopskom znaku možete reći sve bez brige da će vašu tajnu ikada otkriti, a sa kojim morate biti oprezni.

Preporuke prijatelja
vlajic astro
Nedeljni horoskop
NASLOVI
Fonet web tv Tanjug
Android NM