29.12.2018 Beograd

Hrskav i ukusan pravi domaći hleb koji se ne mesi

Hrskav i ukusan pravi domaći hleb koji se ne mesi Foto: pixabay
Ništa lepše u hladnim zimskim danima od vrućeg domaćeg hleba. Uz ovaj recept dobićete upravo takav užitak.

 

 



Potrebno je:

*450 gr brašna

*suvi kvasac

*300 ml vode

*soli

Priprema:

U činiju sipati brašno napraviti rupu u brašnu sipati kvasac so sa strane brašna i vodu. Zamesiti hleb glatko i ostaviti da poraste pokrivenog. Istresti testo na sto koji ste dosta pobrašnjivili. Rukama ga malo sa svih strana skupljati u sredinu. Na pek papir sipati malo brašna pa ostaviti loptu testa pokrivenu da još malo poraste dvadeset minuta.

Kad je testo poraslo spustiti ga u pleh zajedno sa pek papirom i staviti u rernu na 200 stepeni i peći oko 40 -45 min.

autor: JU izvor: superzena.b92.net
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side