21.09.2018 Bogota

Kolumbijska policija poslala u penziju službene pse u ceremoniji punoj emocija

Kolumbijska policija poslala u penziju službene pse u ceremoniji punoj emocija Foto: Beta / AP
Četrnaest policijskih pasa je ispraćeno u penziju uz medalje i diplome na ceremoniji punoj emocija u Bogoti, nakon što su godinama tragali za drogom, bombama i ljudskim telima.

 


Neki iz grupe ostarelih nemačkih ovčara, pit bulova i zlatnih ritrivera su imali i specijalno kupanje u petak pre nego što su poslati u penziju pred publikom u glavnom gradu Kolumbije.

Među penzionisanima je i Kanela, 12 godina star labrador, koji je pomogao u otkrivanju 56 masovnih grobnica žrtava paramilitarističkog nasilja kao i pit bul Negra koji je pomogao u otkrivanju više tona kokaina u svojoj osmogodišnjoj karijeri.

Foto: Beta / AP

Zvaničnici planiraju da penzionisane pse daju na usvajanje u porodice koje će im omogućiti da penzionerske dane provedu u miru.  

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.09.2018, 09:15h Odmah delrgaciju, nego šta...

    "Kolumbijska policija poslala u penziju službene pse u ceremoniji punoj emocija" ... - Savet ministara za finansije Zapadnog Balkana uputio u Kolumbiju delegaciju koja će ispitati da li u kolumbijskom Zakonu o penzijama nalazi i paragraf koji reguliše USKLAĐIVANJE PENZIJA SA TROŠKOVIMA ŽIVOTA, odn. NEKI DRUGI PARAGRAF koji reguliše SAMO USKLAĐIVANJE SA ODLUKO X, Y, Z...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side