04.11.2011 Kopenhagen

Konkurs za tajne agente

Konkurs za tajne agente
Kontraobaveštajna služba danske vojske raspisala je javni oglas kojim traži nove kolege ’posebnog kova za možda najsvestraniji, najinteresantniji i najnetradicionalniji posao u zemlji’.

"Tvoj zadatak je da se baviš prikupljanjem informacija koje nisu slobodno dostupne o stanju u  inostranstvu, a koje su od značaja za bezbednost Danske i danske interese", stoji u oglasu objavljenom na jednom popularnom portalu za traženje posla.

U oglasu je kao zvaničan naziv posla navedeno "prikupljač", iako je jasno da se radi o poslu tajnog agenta, bez obzira što služba u opisu radnih zadataka insistira da ne traži agente i špijune.

"Prikupljanje" se, piše u oglasu, obavlja uz pomoć "osoba koje su u posedu ili imaju pristup podacima koji su inače nedostupni javnosti, a za kojima Kontraobaveštajna služba ima potrebe tokom svog obaveštajnog rada".

Navode se i uslovi koje moraju da zadovolje kandidati: razvijene socijalne veštine, otvorenost u komunikaciji i sposobnost vođenja razgovora sa svakim, bez obzira na poreklo.

Osim dobrog poznavanja međunarodnih prilika, posebno u oblasti bezbednosti, kao i danskog i engleskog jezika, prednost je i poznavanje stranih jezika kao što su arapski, farsi, dari, pušto, urdu ili somalijski.

Kandidati treba da budu spremni na niz praktičnih, teoretskih i psiholoških testova, a Kontraobaveštajna služba ohrabruje da se jave svi kvalifikovani bez obzira na pol, starost, veru ili etničko poreklo.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side