05.10.2011 Beograd

Koraksove karikature i tekstovi sa Njuz.neta na izložbi

Koraksove karikature i tekstovi sa Njuz.neta na izložbi
U centru za kulturu "Božidarac" na Vračaru otvorena je izložba "Karikatura i satira u Srbiji danas" povodom godišnjice petooktobarskih promena na kojoj su izložene Koraksove karikature, tekstovi sa Njuz.neta i lutke iz serije "Nikad izvini".

Izloženo je 28 karikatura Predraga Koraksića Koraksa, koje su nastale nakon 5. oktobra 2000. i 20 ilustracija Srđana Ćešića.

Predstavljene su i lutke iz Ćešićeve televizijske serije "Nikad izvini", koja je na satiričan način prikazivala političku scenu u Srbiji, a emitovana je svakodnevno od avgusta 2003. do aprila 2005. na televiziji "Pink" nakon svih izdanja popodnevnih vesti.

Posetioci će imati priliku da vide lutke sa likom predsednika Srbije Borisa Tadića, Vojislava Koštunice, Mlađana Dinkića, Vuka Draškovića, Vojislava Šešelja, Miroljuba Labusa, kao i da čuju skečeve iz tog televizijskog serijala.

Predstavljen je i izbor satiričnih vesti Istoka Pavlovića objavljenih poslednjih godina na portalu www.njuz.net.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do kraja oktobra.

Koraksove karikature koje svake nedelje radi za Novi magazin možete videti ovde.

autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Homeoterapija: Trik ili lek? Homeoterapija: Trik ili lek?

  Dok zvanična medicina sve više prihvata alternativne metode u lečenju pojedinih bolesti, i dalje postoje velike nedoumice dometa homeopatije. Iako je ona sve zastupljenija, posebno u Evropi, od stručnjaka i naučnika sa drugih kontinenata stižu oštre kritike, ali i naučni dokazi kojima žele da opovrgnu dejstvo ove grane integrativne medicine.

 • Pravo je vreme da počnete borbu sa celulitom Pravo je vreme da počnete borbu sa celulitom

  Ako ste jedna od 80 odsto žena koje na kritičnim mestima na telu imaju celulit, krajnje je vreme da "ispeglate" neravnine na koži. Bilo da se "pomoradžina kora" nalazi na butinama, listovima, sedalnom delu, stomaku ili donjem delu leđa, na raspolaganju su razne metode za njeno uklanjanje. Od promenjenog načina ishrane, uzimanja više tečnosti, masaže, prirodnih preparata, svako može da izabere najbolje rešenje.

 • Režim ishrane za bivše pušače Režim ishrane za bivše pušače

  Kada osetite da je vreme da bacite cigarete, dobro pazite šta jedete, jer baš u tim trenucima posebnu pažnju traže vaše zdravlje i linija - da se ne biste razboleli, ili nekontrolisano ugojili.

 • Van Gog - umetnik koji je pokušao da uredi svet Van Gog - umetnik koji je pokušao da uredi svet

  Jedan od najvećih slikara postimpresionizma i začetnik kolorističkog ekspresionizma, umetnik čiji je stil i danas inspiracija mladim umetnicima, Vinsent Van Gog rođen je na današnji dan 1853. godine u Zundertu (Holadnija).

 • Završen Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma Završen Festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

  Svečanim proglašenjem i uručenjem nagrada večeras je u velikoj sali Doma sindikata završen 62. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF).

 • Sedam saveta za lakši san Sedam saveta za lakši san

  Nesanica je bolest modernog doba koja loše utiče na čitav organizam, a između ostalog, uzrok je loše koncentracije, te povećava rizik od srčanih bolesti.

 • Ako pčele izumru čeka nas nestašica mesa i kafe? (VIDEO) Ako pčele izumru čeka nas nestašica mesa i kafe? (VIDEO)

  Većina ljudi ne razmišlja o pčelama i njihovom doprinosu društvu, ali ukoliko one nestanu čeka nas izuzetno drugačiji svet.

 • Dikensov muzej kupuje sto za kojim je pisao ovaj pisac Dikensov muzej kupuje sto za kojim je pisao ovaj pisac

  Fond za nasleđe britanske vlade poklonio je Dikensovom muzeju u Londonu 780.000 funti da kupi sto za kojim je romanopisac iz 19. veka Čarls Dikens napisao neke od svojih najpoznatijih dela.

 • Otkrivene drevne posude za proizvodnju piva Otkrivene drevne posude za proizvodnju piva

  Grnčarija stara više od 5.000 godina, koju su Egipćani koristili za proizvodnju piva, nađena je na jednom gradilištu u Tel Avivu, saopštila je danas izraelska služba za antikvitete.

 • Amsterdam poklonio 500 bicikala izbeglicama u Jordanu Amsterdam poklonio 500 bicikala izbeglicama u Jordanu

  Gradske vlasti Amsterdama poklonile su 500 bicikala izbeglicama u logoru Zatari u Jordanu.

Preporuke prijatelja
vlajic astro
Nedeljni horoskop
NASLOVI
Fonet web tv Tanjug
Android NM