07.08.2018 Vilnjus

Litvanska prestonica pokrenula kampanju G-tačka uoči papinog dolaska

Litvanska prestonica pokrenula kampanju G-tačka uoči papinog dolaska Foto: Beta/AP/Alessandra Tarantino
Turistički zvaničnici u litvanskoj prestonici izloženi su kritici Katoličke crkve pošto su pokrenuli seksualno provokativnu kampanju za promociju Vilnjusa dok se priprema poseta pape Franje sledećeg meseca.

Kampanja prikazuje ženu koja leži na nečemu što liči na čaršav s mapom Evrope, dok joj ruke stežu Litvaniju naznačavajući seksualno zadovoljstvo. Iznad piše: "Vilnjus, G-tačka Evrope" i "Niko ne zna gde je, ali kad je nađete, to je zadivljujuće".

Litvanski premijer Saulius Skvernelis rekao je danas da ne smatra da je kampanja, koja bi trebalo da bude pokrenuta u četvrtak u Londonu i Berlinu, uvredljiva po standardima javne pristojnosti, ali je priznao da je izbor vremena "prilično čudan".

Franja bi turneju po baltičkim zemljama od 22. do 25. septembra trebalo da počne u Litvaniji, gde su katolici u većini.

"Što se tiče izbora vremena, govorimo o veoma važnoj poseti za Litvaniju", rekao je Skvernelis povodom papine posete i dodao da je trebalo da bude koordinacije, ali da je odluka na Vilnjusu.

Litvanski sveštenici su izrazili zabrinutost da kampanja koristi "žensku seksualnost za reklamiranje" i da daje "pogrešene ideje" o Vilnjusu u kojem živi 540.000 ljudi. Vlada je ranija tražila od zvaničnika Vilnjusa da odlože pokretanje kampanje posle papine posete.

Inga Romanovskiene, menadžerka turističke agencije Go Vilnius koja stoji iza kampanje, rekla da je papina poseta "veoma važan događaj".

Vilnjus se suočava s veoma velikom konkurencijom drugih evropskih gradova kada je reč o reklamiranju, rekla je ona i dodala da kampanja ima "izuzetno privlačnu u ideju za povećanje interesovanja za grad".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side