11.04.2013 Beograd

VideoMali Džoni “tera po svom” (VIDEO)

Mali Džoni “tera po svom” (VIDEO)
Nikola Ranković Džoni ima devet godina, ali je već 'veliki’ muzičar. Gitaru je prvi put uzeo sa šest, kada je na televiziji video spot grupe 'Van Gogh' pa se tako i zainteresovao za muziku.

Sa tim bendom je prvi put javno i nastupio, na beogradskom “Beer festu”. Od starijih kolega je tada na poklon dobio električnu gitaru.

Za Novi magazin priča o svojim iskustvima sa scene ističući da je to “njegov teren”, mesto gde se oseća najslobodnije. "Nemam tremu kada sam na sceni i potpuno sam u svom svetu. Tada se opustim i ništa ne primećujem, izđilitam se kao ludak i posle sam miran”.

Play

Kaže da ga zanima isključivo rok muzika, i pored toga što svira, on piše i pesme. Najdraža mu je „Teram po svom“.

„Kada smo bili u Insburgu, tatini poslovni partneri su me zamolili da sviram. Posle pet minuta cela kafana u hotelu je počela da peva. Tako sam nam platio večeru“, objašnjava Džoni i dodaje da ni smeštaj u hotelu nisu platili jer se vlasnicima dopala  muzika.

Iako je muzika njegova najveća ljubav, školske obaveze to ne trpe. Od predmeta najviše voli matematiku, a muzičko vaspitanje mu nije ni malo drago. "Na muzičkom radimo sve ono što se meni ne sviđa. To podrazumeva crtanje, pevanje i pisanje dečijih pesama”, dodaje on.

Nikola je rođen sa teškom srčanom deformacijom, i dosad je imao dve teže operacije koje su sanirale njegov nedostatak. Bez obzira na te probleme, sebe je potpuno posvetio roku. Najveća želja mu je da upozna gitaristu Sleša, a sanja i da obiđe sve svetske Rok kafee u svetu, kojih, kako kaže ima 120.

Ovde možete pogledati jedan njegov nastup.

 

 

 

 

autor: Jovana Stojković izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side