14.11.2017 Beograd

Par vukova iz Srbije udomljen u Grčkoj

Par vukova iz Srbije udomljen u Grčkoj Foto: Pixabay
Vukovi Freja i Raul, brat i sestra koji su odgajeni zatočeni na jednom imanju u Srbiji, "usvojeni" su u Grčkoj, gde ih je prihvatila organizacija za spasavanja divljih životinja "Arkturos", objavljeno je danas na sajtu atinskog lista "Katimerini".

Taj par vukova je nađen u divljini 2006, kao štenad, a pretpostavlja se da ih je čopor zbog nečega napustio.

Čovek koji ih je našao, ilegalno ih je držao do maja ove godine, kada je odlučio da to prijavi vlastima u Srbiji, jer nije mogao da ih više čuva. U Srbiji je od 2010. godine na snazi zakon koji zabranjuje držanje divljih životinja, dodao je atinski list. Tako su Raul i Freja odmah zaplenjeni i privremeno su boravili u Beogradskom zoološkom vrtu.

Potom su, na zahtev srpskih vlasti, preneti u utočište "Arkturosa" za vukove u selu Agrapidijes kod Florine, na severu Grčke, gde će dalje živeti. Mogu da lutaju ograđenom hrastovom šumom koja je prirodno stanište vuka, a zbog svog dugogodišnjeg zatočeništva ne mogu da žive slobodno u prirodi.

U tom utočištu je osam vukova a svi su nekada bili zatočeni. Posetioci mogu da dođu tokom cele godine, dok vukove mogu da vide samo vikendom od 10:00 do 16:30 časova, piše "Katimerini".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side