09.02.2018 Beograd

Postoji pet tipova masnih naslaga na telu: Evo kako da ih se rešite

Postoji pet tipova masnih naslaga na telu: Evo kako da ih se rešite Foto: Pixabay
Postoji mnoštvo načina i trikova kako da dostignete željenu težinu i rešite se sala na određenim delovima tela. Međutim, stvar je individualna i ono što jednoj osobi otklanja salo, drugoj ne deluje. Svako se drugačije goji, pa tako svako drugačije i mršavi.

Istraživanje koje se bavilo analizom tipa i oblika tela, kao i načina gojenja, ukazuje na šest različitih tipova sala, u zavisnosti od toga u kom delu tela se najviše akumulira. 

Salo u gornjem delu tela 

Nagomilava se ukoliko unosite više kalorija nego što ih trošite, pa je glavni razlog zašto se ono stvara - prejedanje i neaktivnost. 

Kako biste ga se rešili, bavite se aerobikom, hodajte, trčite ili plivajte minimum 30 minuta svakog dana. Prestanite da unosite veštački šećer, zaboravite na slatka pića i hranu koja vam prividno daje osećaj sitosti. 

Salo u donjem delu abdomena 

Uzrokuju ga stres, anksioznost i depresija. Hormon stresa kortizol se akumulira u stomaku, zato izbegavajte stresne situacije i pronađite način da se relaksirate. 

Salo u donjem delu tela 

Može da nastane kao rezultat povećanog unosa glutena u ishrani, pa se savetuju namirnice bez glutena. Kao vežba dobro će vam doći penjanje uz stepenice, koje najbolje sagoreva salo sa butina i efikasno zateže mišiće na nogama. Takođe, svi oni koji imaju salo u donjem delu tela ne bi trebalo da preskaču doručak, jer njime aktiviraju metabolizam odmah posle ustajanja i sprečavaju osećaj gladi kasnije u toku dana i uveče. 

Otečen stomak 

Veliki unos alkohola može da dovede do povećanog stomaka, pa zato smanjite broj čašica ako već želite da imate ravan stomak. Takođe, dnevni unos ishrane podelite na više obroka i tako ćete najbolje ubrzati metabolizam. 

Salo na donjem delu tela uključujući i noge 

Ovaj problem imaju žene koje imaju probleme sa venama, ali i trudnice, kod kojih dolazi i do oticanja nogu. Oticanje se sprečava smanjenim unosom soli koja izaziva zadržavanje tečnosti u organizmu, piše srbijadanas.com. 

Izbegavajte sedenje duže od pola sata dnevno, a u slobodno vreme se savetuje ležanje sa malo podignutim nogama. Tako ćete sprečiti nagomilavanje tečnosti u nogama.

autor: AP izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side