07.02.2018 Beograd

Radio Beograd 2 proslavlja 60. rođendan

Radio Beograd 2 proslavlja 60. rođendan Foto: pixabay
Uručenjem nagrade „Nikola Milošević" Zoji Bojić za knjigu „Antički istoriografi umetnosti i Kalistart o skulpturi", Radio Beograd 2 će u petak 9. februara obeležiti 60 godina postojanja.

Na svečanosti, koja počinje u 12 sati u Kamenoj sali Radio Beograda, govoriće direktor Radio Beograda Milan Nedić, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac, dobitnica nagrade „Nikola Milošević" Zoja Bojić i izdavači nagrađene knjige Dragoljub Kojčić i Dušan Mrđenović.

Na svečanosti će biti predstavljena knjiga prošlogodišnje dobitnice nagrade „Niukola Milošević" i uručene Povelje zahvalnosti za uspešnu saradnju institucijama i pojedincima.

Predstojeća svečanost će biti samo prva u nizu manifestacija kojima će Radio Beograd 2 obeležiti 60 godina postojanja. U okviru obeležavanja ovog jubileja u martu će u Radio Beogradu biti otvorena multimedijalna izložba pod naslovom „Biti drugi", na kojoj će posetioci moći da vide fotografije najpoznatijih novinara i čuju odlomke iz najčuvenijih emisija Radio Beograda 2.

U Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u subotu 21. aprila biće održan svečani koncert posvećen ovom jubileju, na kome će, u pratnji Simfonijskog orkestra RTS, pod upravom Bojana Suđića, kao specijalni gost nastupiti Željko Lučić, najveća srpska i velika svetska operska zvezda.

U drugoj polovini godine, u okviru ovog jubileja, u saradnji sa izdavaštvom RTS, u ediciji Radio Beograd 2 biće objavljena knjiga „Ko je radio na radiju", leksikon važnih ljudi koji su radili u Radio Beogradu, od njegovog osnivanja do danas.

autor: JU izvor: Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side