10.02.2020 Beograd

"The Guardian" uvrstio Dorćol među 10 najprivlačnijih četvrti u Evropi

"The Guardian" uvrstio Dorćol među 10 najprivlačnijih četvrti u Evropi Foto: prtscr ytb
Kao rezultat studijskih poseta koje Turistička organizacija Srbije svake godine organizuje za novinare iz celog sveta, objavljen je i tekst u britanskom listu "The Guardian" koji beogradski Dorćol svrstava među 10 najprivlačnijih četvrti u Evropi.

Autorka teksta - Mary Novakovich, bila je u poseti Srbiji u maju prošle godine i o Dorćolu je napisala " Ušuškan između boemske četvrti Skadarlija, tvrđave Kalemegdan i obale Dunava, Dorćol odiše atmosferom koja možda neće na prvi pogled da ostavi utisak "kul" mesta, ali će vas osvojiti na poseban način. Ulicama oivičenim drvoredima u Gornjem Dorćolu, dodatni šarm pružaju vile ranog 20. veka i stanovi iz Titovog doba. Ovo je deo grada prepun restorana i barova, kako starih tako i novih, koji su mahom smešteni u ulice poput Strahinjića Bana, Kneginje Ljubice i Кralja Petra".

Na listi se, među kvartovima u Valensiji, Pragu, Berlinu, Rimu, Geteburgu, Briselu, Portu, Varšavi i Parizu našao beogradski Dorćol i to na 9. mestu. Nedavno se ovaj deo Beograda našao i na listi 50 najlepših kvartova u svetu.

Originalni tekst u listu "The Guardian" možete pročitati na sledećem linku 

izvor: TOS
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side