Tražite sekretaricu ili poslovnu pratnju?
09.07.2011 Beograd

Tražite sekretaricu ili poslovnu pratnju?

Tražite sekretaricu ili poslovnu pratnju?
Gospodin koji je objavio oglas na internetu tražeći sekretaricu za zaposlenje u beogradskoj firmi za uvoz automobila, indiskretno pokušava da nabavi sebi poslovnu pratnju, nudeći nadprosečnu zaradu za naše uslove.

Na jednom od internet sajtova, veoma popularnih za potražnju posla, dotični je objavio da mu je potrebna sekretarica "lepog izgleda, spremna na putovanja sa gazdom po inostranstvu".

Preciznih podataka o nazivu firme, izuzev kratkog opisa njenog poslovanja nema, al' zato jasno piše šta se od kandidatkinje za posao traži - da pošalje što slobodniju sliku na mejl gazde.

"Plata 500 evra plus dnevnice 20 evra u inostranstvu. Oglas traje pet dana, požurite dame", poručio je oglašivač.

Iznad tog oglasa, kao slogan sajta koji nećemo da reklamiramo niti da kudimo, jasno piše: "Nađite normalan posao za normalne ljude".

Neskromna u uverenju da može da se uvrsti u krug "normanih ljudi" i željna da razotkrije šta sve u opisu posla potencijalne sekretarice lepog izgleda može da stoji, naša novinarka kontaktirala je ovog "poslodavca" lociranog u Beogradu.

Prestavljajući se kao dvadesetrogodišnja studentkinja jednog privatnog beogradskog fakulteta, poznatog po tome što ga fudbaleri i estradne zvezde završavaju između dve sezone, novinarka Novog magazina priupitala je poslodavca šta bi se sve na tom poslu očekivalo od nje. 

"Znači, treba mi devojka koja će da putuje sa mnom po Nemačkoj, Holandiji, Francuskoj... Ja se bavim uvozom automobila i treba mi diskretna i otvorena devojka za putovanja i udovoljavanja jedno drugom", napisao je, znači, elektronskom poštom, znači, gospodin koji se predstavio kao Deki. 

Pismo je stiglo u rekordnom roku - Deki, uvoznik automobila, žurio je sa odgovorom kandidatkinji za posao toliko da nije stigao ni da odvoji rečenice tačkom ili da umetne velika slova tamo gde im je mesto.

U pismu je novinarka postavila još jedno ključno pitanje, presudno za dobijanje posla: koliko slobodne treba da budu fotografije koje mu šalje.

"Prošle sedmice sam se vratila s letovanja u Grčkoj tako da imam potpuno nove fotografije s plaže. Da li je potrebno da pošaljem njih ili bi one bile isuviše slobodne za vas? Da li da pošaljem fotografije u bikiniju ili bi ipak bilo bolje da pošaljem neke u suknji i majici? Obožavam da se fotografišem i imam dosta slika, samo mi recite kakvu konkretno tražite", navela je lažna studentkinja M.B.

Deki je posredno odgovorio da hoće one u bikiniju. A, neposredan odgovor glasio je: "Pošalji slobodniju sliku što sexi izgleda da vidim kakva si maca, a za lovu ne brini ako budeš ok, znaš već bićeš ko brodić! Ljubacccc", napisao je Deki.

Da podsetimo, Deki traži sekretaricu.

autor: Mirjana Pantić izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (5) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 11.07.2011, 04:08h Ja (2)

  Što bi rekao jedan bivši premijer - Srbijica

 • 11.07.2011, 02:16h sonya (2)

  Nadam se da oglas nije istekao. Odma cu se prijavim:) inostranstvo je inostranstvo

 • 11.07.2011, 00:35h Milja

  Preterano je da kazem da sam se zgrozila ili zacudila, ipak, jesam, ali samo u prvi mah. U drugoj iteraciji, shvatih da ovo nije lov u mutnom. U cemu je onda problem? Zar ne postoji ama bas nijedna osoba koja bi rado bila 'sekretarica' po Dekijevoj meri? Ako postoji, korektno je da zna odma' i da odluci, ukoliko se ona uopste pita, nego da je iznenadi zahtev za testiranjem posebnih drustvenih vestina onda kada se opusti, misleci da je konacno i zasluzeno nasla pristojan i solidno placen posao... Good luck, Deki!

 • 10.07.2011, 21:44h natasa (1)

  Mislim da sam sve uspela da shvatim, ali ovaj kraj Dekijevog mejla "..za lovu ne brini ako budeš ok, znaš već bićeš ko brodić!" mi je stvarno preko svake mere....

 • 9.07.2011, 20:29h Lazni Deki (3)

  Hahahahhahahaha! ovo je ludilo

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side