31.12.2016 Beograd

U 2017. putovaćemo u prošlost

U 2017. putovaćemo u prošlost Foto: Pixabay
Zavesa još malo pada na 2016. – godinu koju su obeležila brojna otkrića za one koji vole da putuju, od napredne tehnologije u hotelskim sobama do onih u avijaciji.

 

 

Sve ukazuje na to da nas mnogo više očekuje u 2017. godini.

 

Hoteli i letovi

Kontrola svetla u sobama glasom. Ovakve sobe, gde možemo da palimo i gasimo svetlo glasom, već postoje u Aloft hotelima.

Kartice kao ključevi postaće prošlost. Uskoro će se koristiti otisak prsta ili skeniranje zenice.

Hoteli će imati svoje bašte povrća, voća, začina, kao i vinograd. Na primer “Bellevue“ hotel u Hrvatskoj ima svoju baštu na krovu.

Nove kabine u avionima, sa podešenim svetlima i pomoćnim efektima, koji će pomoći u smanjivanju efekta džet-lega.

Aerodromi će identifikovati putnike koji kasne, pomoću 33 informacije, uključujući klasu u kojoj se voze, nacionalnosti, prtljaga i tipa aviona. Oni će biti ukrcani u kasnije linije, ili će se obezbediti autobus do aviona.

Pićemo “digitalne pilule“. Nedavno je “Britiš ervejz“ razvila “digitalnu pilulu“, gutajući senzor koji će prenositi podatke avionskoj posadi o tome kako se osećate i kakve su vaše potrebe tokom leta.

 

Iskustva

Ture koje vas vraćaju u prošlost. Viator je razvio brojne VR ture, uključujući i dvočasovnu turu o Pompeji. Noseći 3D VR naočare, bićete u mogućnosti da se vratite u vreme i posetite grad kakav je nekada izgledao, posmatrajući istorijske rekreacije.

Rezervisaćemo dron-odmore. Kome su potrebne slike ili telefon kada možete da imate svoj privatni film? Vaše putovanje može da se snima dronom iz vazduha.

autor: MŽ izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side