09.01.2019 Beograd

U Novom Sadu 11. januara defile povodom Dana mimoze

U Novom Sadu 11. januara defile povodom Dana mimoze Foto: Pixabay
U Novom Sadu u petak, 11. januara u centralnim gradskim ulicama održaće se defile mažoretkinja povodom promocije 50. praznika mimoze, najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori koja će ove godine u čast jubileja trajati od 1. februara do 22. marta.

Mažoretkinje će u Novom Sadu od 18. časova prodefilovati preko Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom.Praznik mimoze je jedan od najprepoznatljivijih festivala u regionu, zbog čega će se festival promovisati u Beču, Kranju, Novom Mestu, Banjaluci, Bijeljini, Višegradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Beogradu, saopštili su organizatori.

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze održatiće se 1. februara, na kojem će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu, Zdravko Čolić.

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze organizovano je čak četiri maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cveća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za najmlađu publiku – Dečji maskenbal i Dečja cvetna povorka.

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta, obeležiće se Dan žena programom Ljubav u vreme mimoze, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.

Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda.

U okviru programa "Doživite evropske fešte u Herceg Novom" posetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz Kine, Poljske, Italije, Srbije, Nemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Posetioci će tokom festivala moći da gledaju pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri craft piva, veliki broj sportskih manifestacija i turnira i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side