U Rimu se ponovo otvara najveća izložba Rafaelovih dela
18.05.2020 Rim

U Rimu se ponovo otvara najveća izložba Rafaelovih dela

U Rimu se ponovo otvara najveća izložba Rafaelovih dela Foto: AP/Cecilia Fabiano
Impozantna izložba remek-dela renesansnog umetnika Rafaela Santija ponovno će biti otvorena 2. juna u u rimskom Kvirinalu, na dan kada je trebalo da bude zatvorena.


Izložba je prvobitno otvorena 6.marta, ali je samo tri dana posle toga Italija zbog širenja virusa morala da donese oštrije mere, te je i ova grandiozna izložba morala da bude zatvorena.

Organizatori su danas saopštili da ljubitelji umetnosti mogu od 2. juna do 30. avgusta da vide oko 200 slika, crteža i drugih radova u rimskom Kvirinalu (Scuderie del Quirinale).

Dela za ovu izložbu pozajmili su i muzeji Luvr, Prado, Nacionalna galerija iz Vašingtona, londonska Nacionalna galerija, i naravno Galerija Ufici iz Firence, koja je organizator ove spektakularne postavke.

Mnoga dela su po prvi put od umetnikove smrti ponovo u Rimu.

Izložba Rafaelovih dela, koja je organizovana u okviru obeležavanja 500 godina od smrti jednog od najvećih umetnika italijanske renesanse, biće otvorena do kasno u noć kako bi se smanjili rizici od stvaranja gužvi.

Sa postepenim uublažavanjem mera zatvaranja zbog kovid-19, Italijani će od 3. juna moći da putovanje između regiona.

Turizam je ključna privredna grana i najveći izvor prihoda u Italiji pa su njeni zvaničnici izrazili nadu da će druge zemlje dozvoliti svojim građanima uskoro da putuju.

Italija je prva evropska zemlja u kojoj se pojavio koronavirus i jedna od najteže pogođenih zemalja na svetu.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side