12.07.2018 Beograd

Uručene nagrade pobednicima akcije Za zeleniji Beograd

Uručene nagrade pobednicima akcije Za zeleniji Beograd Foto: Beta /BEOINFO
Javno-komunalno preduzeće Zelenilo-Beograd danas je dodelilo zahvalnice i nagrade pobednicima i učesnicima akcije "Za zeleniji Beograd", a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da ova akcija pokazuje da su Beograđani svesni koliki je značaj zelenila u gradu.

Kako je saopšteno, gradonačelnik je čestitao svim učesnicima akcije i zahvalio im se na energiji koju su uložili u brigu o zelenilu.

"Ova akcija se održava već šesnaest godina i svake godine ima sve više učesnika. To govori da su Beograđani svesni koliki je značaj zelenila u gradu, a svojim trudom u uređenju svojih dvorišta, balkona i zelenih površina čine Beograd boljim, lepšim i zelenijim",  rekao je on.

Foto: Beta/ BEOINFO

Generalni direktor Zelenila Beograd Slobodan Stanojević rekao je da je u poslednjih godinu dana Zelenilo obnovilo  tri velika parka - parka Ušće, Zemunskog i Pionirskog parka, saniralo šest skverova, obnovilo ili izgradilo preko 30 novih igrališta, 14 sportskih terena i obnovilo na desetine staza i stepeništa.

Akcija ima sedam kategorija takmičenja i to: najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište, najleše zelenilo oko predškolske ustanove, najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i najlepša okućnica.

 

 

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side