26.05.2019 Beograd

Vežbama izdržaja ojačajte celo telo

Vežbama izdržaja ojačajte celo telo Foto: prtscr ytb
Da biste ojačali mišiće stomaka, zadnjice, kukova, ali i leđa i ramenog pojasa, radite vežbe izdržaja. One su vrlo jednostavne, ali to ne znači da su lake. Potrebno je da za njih odvojite po 10 minuta svakog dana i rezultat će vrlo brzo postati vidljiv.

Vežbe izdržaja su idealne za ravnomerno jačanje kompletne muskulature tela. Trudite se da u jednoj vežbi izdržaja ostanete od 30 do 60 sekundi. Na ovaj način ojačaćete celo telo, izbeći ćete opasnost od povrede kičme, poboljšaćete i ubrzati metabolizam, držanje tela i ravnotežu. Pokreti će vam vremenom postati fleksibilniji, a um smireniji i zadovoljniji.

Kada s vremenom ojačate, možete da praktikujete i lagano trčanje između vežbi izdržaja, što može da vas dovede u vrhunsku formu i po pitanju snage i po pitanju vitke linije.

 

OPRUŽANJE

Lezite na stomak. Udahnite, opustite telo, pa istovremeno podignite ruke i noge, oslanjajući se samo na stomak. Ovo je idealna vežba za jačanje leđnih mišića i istezanje kičme. Ako vam je u prvo vreme teško, podižite samo gornji deo tela, a zatim uradite vežbu u celini.

 

SKLEK

Zauzmite položaj skleka, što znači da je telo u jednoj ravni, noge oslonjene na prste, a ruke na podlaktice. Ravnomerno dišite i pokušajte bez pomeranja da ostanete u ovom polažaju najmanje pola minuta.

 

BOČNI IZDRŽAJ

Zauzmite položaj skleka oslanjajući se na podlaktice. Okrenite se na stranu i oslonite samo na levu podlakticu. Ostanite tako najmanje pola minuta, pa promenite stranu.

 

PODIZANJE RUKE

Ponovite izdržaj u skleku, samo ovog puta podignite levu ruku (bočno ili pravo), oslanjajući se na desnu. Posle 30 sekundi vratite se u početni položaj i ponovite vežbu podižući desnu ruku.

autor: VV izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side