10.08.2018 Čačak

Zaharovoj dodeljena Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača

Zaharovoj dodeljena Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača Foto: Beta / Života Popović
Portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj dodeljena je večaras u Guči Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača, a ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću Povelja Sabora.

Zaharova je kazala novinarima u Guči da je Sabor trubača "manifestacija koja spaja kulture", i ocenila da su na Sabor došli ljudi iz svih delova sveta, pa je jedna mala manifestacija prerasla u veliku i svetsku.

Ona je dodala da je tokom vožnje od Beograda do Guče imala priliku da vidu Srbiju "ne iz kinematografskog ugla, ne preko fotografija, već uživo" i da je mogla da oseti atmosferu i ujedinjenost.

Zaharova je poručila da ne bi trebalo verovati pričama o destruktivnom uticaju Moskve u medijskoj sferi i ukazala na to da na konferenciji u Guči nije videla nijedan ruski mikrofon, ali jeste mikrofon Radija Slobodne Evrope.

"Stalno čujem za nekakve uticaje – uticaj Moskve, uticaj ruske propagande ovde u Srbiji, da mi stalno utičemo na Srbiju da je nagovaramo na nešto, da pravimo nekakve poteze preko naših mas-medija. Znate, došla sam ovde i ne vidim ni jedan naš, ruski mikrofon", rekla je Zaharova novinarima.

Zaharovu su na centru Guče dočekali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar bez portfelja Nenad Popović, koji je domaćin Sabora, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Zahrovu su u Guči dočekali trubači i brojni posetioci Sabora koji su je pozdravili velikim aplauzom.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side