11.11.2017 Sarajevo

Članovi udruženja Švajcarac upali u banku u Sarajevu

Članovi udruženja Švajcarac upali u banku u Sarajevu Foto: pixabay.com
Članovi udruženja "Švajcarac", koji su podigli kredite u švajcarskim francima, danas su silom su ušli u poslovnicu banke Adiko (Addiko) u sarajevskoj ulici Ferhadija.

Oni su se danas okupili ispred poslovnice, s namerom da uđu u banku i uplaćuju rate kredita u iznosu od 0,05 pfeninga, a najavili su da će u banci stupiti u štrajk glađu, javili su sarajevski mediji.

Obezbeđenje im nije dozvolilo a uđu u banku, uz obrazloženje da su "neprimereno" obučeni, jer su obučeni u bele majice sa natpisom "Hypo - Addiko zatvor".

Posle rasprave, počeli su u banku puštati po jednu osobu u banku.

Ispred banke i u banci su i pripadnici interventne jedinice i patrola MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz Adiko banke, koja je kupila Hipo (Hypo) banku, saopšteno je da su članovi udruženja "Švajcarac" primenom sile nezakonito zauzeli poslovnicu banke, nanoseći materijalnu štetu.

Banka je optužila predsednika udruženja "Švajcarac" Kemala Durakovića da je on odgovoran za incident, jer, kako je istaknuto, "manipuliše i zloupotrebljava članove ovog Udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese".

Iz banke su još naglasili da banka Adiko, koja je nasledila pitanje kredita sa klauzulom u švajcarskim francima, od samog početka rada nudi rešenja za problem građana koji su po toj osnovi digli kredit.

"Rezultat toga je da od oko 12.000 kredita danas ima nešto više od 700 aktivnih kredita u Addiko banci Sarajevo", navodi se u saopštenju i dodaje da je menadžment u proteklih nekoliko meseci imao sastanke sa Durakovićem, s ciljem rešavanja pitanja kredita, ali da ti razgovori nisu urodili plodom.

Predsednika "Švajcarca" su iz banke Adiko optužili da o stavovima banke nije upoznao sve članove Udruženja.

"Očigledno to radi kako bi ostvario neke svoje interese koji nemaju nikakve veze sa interesima članova Udruženja koje navodno zastupa. Još jednom ističemo da bilo kakvo nezakonito ponašanje neće doprineti bilo kakvom rešenju", navodi se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side