05.09.2018 Sarajevo

Crnadak: Beograd i Priština imaju dogovor o regionalnoj zastupljenosti, Kosovo deo SEECP

Crnadak: Beograd i Priština imaju dogovor o regionalnoj zastupljenosti, Kosovo deo SEECP Foto: prtscr ytb
Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas u Banjaluci da se predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ne sviđa to što je u Banjaluci danas održan neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Crnadak je novinarima rekao da je zahvaljujući Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je lider Dodik, Kosovo dobilo pravo da bude učesnik SEECP-a.

"Ako bilo ko demantuje ono što ću reći, odmah ću dati ostavku - Beograd i Priština imaju sporazum o regionalnoj zastupljenosti. Na osnovu tog sporazuma Kosovo učestvuje na samitu. Na samitu SEECP-a u Bukureštu je doneta odluka da Kosovo bude učesnik. Da Kosovo bude učesnik je podržali su ljudi iz SNSD-a", naveo je Crnadak.

On je naveo da su u to vreme u Savetu ministara BiH bili predstavnici SNSD-a.

Crnadak je rekao da "ne postoji mogućnost selektivnog pozivanja ili nepozivanja država na sastanke, odnosno samite".

"Druga je stvar što se Dodiku ne sviđa ovo što pravimo u Banjaluci. Šta je Dodik nudio još Pacoliju i Keljmendiju, kao što je Pacoliju obećao Rafineriju nafte u Brodu", kazao je šef diplomatije BiH.

Pacoli je posle otkazivanja dolaska u Banjaluku izjavio da se ranije sastajao s Dodikom i da mu je predsednik RS, kako su preneli pojedini mediji, nudio poslove u Rafineriji nafte u Brodu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side