25.11.2019 Podgorica

Crnogorski premijer: Odluka ambasadora da plate kaznu suspendovanoj službenici neprimerena

Crnogorski premijer: Odluka ambasadora da plate kaznu suspendovanoj službenici neprimerena Foto: PrtScn
Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je odluka trojice ambasadora da plate kaznu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević neprimerena ali i da nije reč o greški koja bi dovela do toga da budu sankcionisani.

Trojica crnogorskih ambasadora odlučila su da plate kaznu umesto suspendovane službenice Ministarstva spoljnih poslova koju je sud kaznio sa 600 evra novčane kazne zbog vređanja vernika Srpske pravoslavne crkve.

"Ostaje da se vidi u narednim danima kako treba da ojačamo naš sistem. Moramo naučiti sve da rade svoj posao i da se ne petljaju u tuđi. Pojedinci moraju raditi za sistem, a ne da institucija bude platforma za iznošenje ličnih stavova, a suprotno onome što je institucioni sistem i državna politika'', kazao je Marković.

Upitan da li ambasadori treba da budu sankcionisani, Marković odgovara da nije sve u kažnjavanju ali da treba ukazati na grešku.

''Ovo nije toliko velika greška koja mora povući sankcije, kazao bih da je više vrsta etično ne kontrolisanog stava'', istakao je Marković novinarima.

I crnogorski ombudsman je ocenio danas da je odluka ambasadora nedopustiva.

Mirna Nikčević je povodom jednog verskog praznika na svom fejsbuk profilu vređala vernike koji su ga slavili nakon čega je suspendovana u Ministarstvu, a u sudskom postupku kažnjenja sa 600 eura.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović odlučili su da plate njenu kaznu i ocenili da je "lako kazniti Mirnu Nikčević", ali da je, "teško trpeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side