20.07.2018 Priština

Dimitrov: Svaka dobra vest o Kosovu je dobra i za Makedoniju

Dimitrov: Svaka dobra vest o Kosovu je dobra i za Makedoniju Foto: prtscr ytb
Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov je danas u Prištini čestitao Kosovu na pozitivnoj preporuci za liberalizaciju viza rekavši da je svaka dobra vest za Kosovo dobra i za Makedoniju. Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle susreta sa šefom kosovske diplomatije Bedžetom Pacolijem, Dimitrov je rekao da je siguran da će se pronaći rešenje za problem carinskih taksi.

"Ja i mi kao vlada smo ubeđeni da ako nemamo dobre susede ni mi ne možemo biti dobro. Svaka dobra vest za Kosovo je dobra vest i za Makedoniju. Nas očekuje jedan istorijski trenutak. Ubeđen sam da ćemo prihvatiti ovu novu politiku na Balkanu, jer u okviru Berlinskog procesa mi ćemo raditi u vezi sa ekonomskim merama i trgovinskim barijerama i to je jedini način za zaštitu domaćih i stranih proizvođača", kazao je šef makedonske diplomatije.

Pacoli je rekao da je Makedonija prijateljska zemlja sa kojom Kosovo ima najveći broj sporazuma.

"Mi sa Makedonijom imamo tradiciju dobrih međusobnih odnosa i imamo najveći broj sporazuma. Kosovo je prirodni prijatelj Makedonije i mi ćemo tako nastaviti međusobne odnose", kazao je Pacoli.

On je najavio da će prvi zajednički sastanak vlada dve zemlje u ovoj godini biti u septembru.

Na pitanje novinara o poseti Novom Pazaru, Pacoli je rekao da ukoliko nema sigurnog putovanja neće otići, jer ne poznaje alternativne puteve da ode tamo.

Makedonskog ministra inostranih poslova su primili i premijer i predsednik kosovskog parlamenta.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side