10.12.2018 Podgorica

Đukanović: Crnogoraca je malo, bitno da se drže zajedno

Đukanović: Crnogoraca je malo, bitno da se drže zajedno Foto: Printscreen
Crnogorski predsednik Milo Đukanović počeo posetu Argentini susretom u ambasadi sa konzulima i predsednicima crnogorskih zajednica u zemljama Latinske Amerike.

Đukanović je tom prilikom poručio da je Crnogoraca malo i da je bitno da se drže zajedno.

Đukanović boravi u višednevnoj poseti Argentini i Paragvaju a za sutra je zakazan susret s predsednikom Argentine Maurisijom Makrijem. Nakon toga će govoriti na svečanosti povodom dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu pre 220 godina.

Tokom posete Argentini održaće i predavanje u Savetu za međunarodne odnose Argentine na temu "Zapadni Balkan i EU nakon Bregzita - pogled iz Crne Gore". 

Đukanović je na sastanku u Ambasadi govorio o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori. "Projekti koje realizujemo su najvredniji u istoriji, i mogli bi služiti na čast mnogo većim državama u Evropi. Ne preterujemo kad sa optimizmom govorimo o blisko boljoj budućnosti. U takvim uslovima država sve posvećenije sarađuje s dijasporom", rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta. 

Crnogorski lider je po dolasku u Buenos Aires razgovarao i sa jednim od najuspešnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi, Federikom Tomaševićem, čiji se pradeda Slavomir Tomašević doselio u Argentinu još pre Velikog rata. 

On je vlasnik najveće banke u tri države, Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side