31.10.2019 Podgorica

Đukanović: SPC ima uvredljiv odnos prema Crnoj Gori

Đukanović: SPC ima uvredljiv odnos prema Crnoj Gori Foto: prtscr ytb
Predsednik Milo Đukanović izjavio je da sa najviših adresa Srpske pravoslavne crkve dolazi uvredljiv odnos prema Crnoj Gori kao državi i "odnos koji kroz dejstvo filijale SPC pokušava da poništava sve vrednosti savremene Crne Gore".

Upitan da li je ovo pravi trenutak da se reši pitanje crkve, rekao je da nisu žurili sa otvaranjem tog pitanja, obzirom da je pre 13 godina država obnovila nezavisnost.

Nakon ulaska u NATO, ovo pitanje je, kako je Đukanović kazao novinarima, "realno na dnevnom redu".

Premijer Duško Marković najavio je pre dva dana da će parlamentu dostaviti predlog Zakona o slobodi veroispovjesti, ukoliko i pored dijaloga ne obezbedi saglasnost Mitropolije crnogorsko primorske (MCP).

Marković je tada kazao da Mitropolija i mitropolit Amfilohije ne poštuju zakone i ne žele da prihvate da je Crna Gora nezavisna država.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske su nakon izjave premijera upitali "priprema li se to vlast koja je poslednjih trideset godina doprinela razaranju i pljački stotina preduzeća, ostavivši desetine hiljada radnika bez hleba i posla, da opljačka i otme i hramove Crkve Božije da bi stvarala svoju bezbožnu partijsku crkvu"?

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side