Dodik optužio Džaferovića da je zloupotrebio funkciju, prekšio Ustav i obmanuo strance
01.04.2020 Banjaluka

Dodik optužio Džaferovića da je zloupotrebio funkciju, prekšio Ustav i obmanuo strance

Dodik optužio Džaferovića da je zloupotrebio funkciju, prekšio Ustav i obmanuo strance Foto: prtscr youtube
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedavajućem Predsedništva Šefiku Džaferoviću u kojem je ocenio da je Džaferović 5. februara slanjem pozivnica pojedinim stranim zvaničnicima da prisustvuju komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula zloupotrebio svoju poziciju i instituciju Predsedništva jer ono ne učestvuje u organizaciji tog skupa.

Dodik je napisao da ta tema nije bila na dnevnom redu sednica Predsedništva BiH, niti je slanje pozivnica za obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici zajednički stav Predsedništva BiH.

Dodik je ocenio da je Džaferović pozivnice mogao uputiti samo u svoje ime, ili kao član Organizacionog odbora za obeležavanje zločina u Srebrenici, a nikako u ime Predsedništva BiH, bez saglasnosti i ostalih članova te institucije.

"Ne samo da ste zlonamerno zloupotrebili poziciju, već ste obmanuli državnike i ambasadore", konstatovao je Dodik.

On je Džaferovića optužio da je prekršio i Ustav, jer Predsedništvo BiH odluke o vođenju spoljne politike donosi konsenzusom.

Dodik je naveo da su "za Srbe i srpski narod događaji u i oko Srebrenice jednostrano prikazani, da su u i oko Srebrenice stradali i Bošnjaci i Srbi i drugi narodi, i da se zbog toga zločini samo nad jednim narodom ne mogu kvalifikovati kao genocid".

"Zato smatram da bi trebalo da uvažavate i stavove srpskog naroda u vezi sa ovim pitanjem, koji su vam jako dobro poznati", naveo je Dodik u pismu Džaferoviću.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side