18.12.2017 Banjaluka

Dodik: Pratićemo Srbiju u vezi sa pitanjem razgraničenja između BiH i Srbije

Dodik: Pratićemo Srbiju u vezi sa pitanjem razgraničenja između BiH i Srbije Foto: Medija centar
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će RS pratiti Srbiju u vezi sa razgraničenjem između BiH i Srbije i da je o tom pitanju već data saglasnost iz ovog entiteta.

"Imamo jasnu koordinaciju sa stranom iz Srbije i u tom pogledu smo dali saglasnost za razgraničenje", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci posle posete Republičkoj upravi za geodetske poslove (RUGIP).

Prema njegovim rečima, u BiH ne postoji želja bošnjačke strane da se "učini bilo šta kako bi se ovo pitanje rešilo".Dodik je potvrdio da će dva člana iz Geodetske uprave RS u Komisiji za granice BiH slediti politike Republike Srpske.

On je još kazao da je prilikom jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije tražio od Aleksandra Vučića da Srbija snosi polovinu troškova izgradnje deonice autoputa od Bijeljine do granice sa Srbijom, što bi, kaže, bila značajna pomoć za Republiku Srpsku.

"Uveren sam da će Vučić učiniti sve da se ta deonica rešava, jer je to potrebno tom kraju", ocenio je Dodik.

Govoreći o zahtevu da se vojna imovina u Han Pijesku uknjiži na Ministarstvo odbrane BiH, predsednik RS je kazao da se protivi tome, dodavši da je "Sud BiH zloupotrebio Ustav".

"Moramo naći način kako takvi slučajevi ne bi bili nametnuti RS u narednom periodu", kazao je Dodik.

Sud BiH doneo je presudu prema kojoj se vojni objekat Veliki Žep kod Han Pijeska treba uknjižiti kao imovina BiH, a ne RS.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
Belex2018
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side