Dodik: Smenićemo Košarca, ali samo ako RS neće pretrpeti štetu
07.05.2020 Beograd

Dodik: Smenićemo Košarca, ali samo ako RS neće pretrpeti štetu

Dodik: Smenićemo Košarca, ali samo ako RS neće pretrpeti štetu Foto: prtscr
Srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac biti razrešen dužnosti čim budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smenom neće pretrpeti štetu.

"Politički, kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima“, kazao je Dodik.

Košarac je pre par dana prisustvovao privatnoj zabavi u jednom sarajevskom restoranu, zajedno sa još dvadesetak osoba, čime je prekršio mere zabrane uvedene povodom epidemije koronavirusa.

Dodik je naveo da će Košarca smeniti sa mesta ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, pod uslovom da dobje garancije da Republika Srpska "neće ostati deficitarna za kadar".

"Dakle, ako je moguće da istog časa razrešimo Košarca i dovedemo drugog koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović (SDS), koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može", rekao je Dodik.

Staša Košarac danas se oglasio putem svog Tviter naloga i poručio da je spremna ponuditi ostavku.

Građanima je uputio izvjenjenje, dodavši da je spreman da snosi sve sankcije koje mu izrekne stranka zbog njegovog neodgovornog i nepromišljenog postupka.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side