DPS traži da se ispitaju snimci na kojima je Roćen, opozicija tvrdi da su slika Crne Gore
09.07.2019 Podgorica

DPS traži da se ispitaju snimci na kojima je Roćen, opozicija tvrdi da su slika Crne Gore

DPS traži da se ispitaju snimci na kojima je Roćen, opozicija tvrdi da su slika Crne Gore Foto: PrtScn
Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Tužilaštvo u Podgorici da brzo u efikasno istraži snimnke koje objavljuju mediji a koji se odnose na razgovore sadašnjeg savetnika predsjednika Mila Đukanovića, Milana Roćena, dok opozicija ističe da snimci pokazuju kakva je i ko upravljama privatnom državom u koju se pretvorila Crna Gora.

U poslednjem razgovoru koji je objavljen on novinare Televizije Crne Gore naziva govedima, kozama i bagrom.

Vladajuća partija navodi da “niko nema moralno pravo da proziva i žigoše bilo koga za bilo koju izgovorenu reč do koje su došli na osnovu nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora”.

"Jeftina je manipulacija da se nezakonito prisluškivan privatni razgovor pokušava predstaviti kao javni zvanični stav o novinarskoj profesiji”, navodi DPS.

Demokratski front ocenio je da, nakon serije objavljenih razgovora Milana Roćena, nekadašenjeg ministra vanjskih poslova i ambasadora SCG, regionalna javnost ima priliku da čuje "na kakvim temeljima kriminala, korupcije, razvrata i zastiđa je nastala privatna država Prve familije".

Iz Građanskog pokreta URA-a navode da objavljeni transkript razgovora aktuelnog saradnika i savetnika predsednika Crne Gore, Milana Roćena u kojem na najvulgarniji način etiketira novinare i medije je zastiđe politike Demokratske partije socijalista i njenih prvoboraca oličenih u liku Milana Roćena i Mila Đukanovića.

Šef medijskog tima URE, Bojan Jevrić, kazao je da je sramota i zastiđe za jednu državu da joj zvaničnu politiku kreira čovjek poput Milana Roćena.

U poslednjem razgovoru koji je objavljen Roćen je u telefonskom razgovoru sa jednim njemu bliskim lokalnim biznismenom, rekao da su novinari i urednici Javnog servisa "gluplji od goveda", "bolesna bagra", da su "novinarke koze", a Televizija Crne Gore "najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore".

"Bistrija su goveda iz moje Rasove (selo kod Žabljaka) nego urednički tim TVCG", kazao je Roćen ;u telefonskom razgovoru sa Rankom Ubovićem, koji je najverovatnije vođen početkom 2006. godine kada je bio ambasador u Moskvi, jer se u njemu pominje njegov povratak iz Moskve u Crnu Goru.

Roćen je i za novinare drugih medija govorio sa omalovažavanjem i psujući, posebno o novinarima agencije Mina.

Snimak je objavio portal "Vijesti". Ovo je samo jedan u nizu snimaka razgovora Roćena koje objavljuju podgorički portali. Do sada je portal "In4S" objavio nekoliko snimaka, a Tužilaštvo je tim povodom fomiralo predmet.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side