21.07.2019 Vašington

Filip Riker putuje u Grčku i Severnu Makedoniju

Filip Riker putuje u Grčku i Severnu Makedoniju Foto: PrtScn
Vršilac dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filip Riker boraviće od 21. do 27. jula u Grčkoj i Severnoj Makedoniji gde će se sresti s najvišim zvaničnicima tih zemalja, predstavnicima civilnog društva i poslovnim liderima, saopštio je danas američki Stejt department.

Riker će se u Atini sastati s ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom i drugim liderima nove vlade, s kojima će razgovarati o najvažnijim pitanjima bilateralne saradnje, uključujući trgovinu i investicije, bezbednosnu i odbrambenu saradnju, regionalnu stabilnost i energetska pitanja.

On će u Atini učestvovati i na okruglom stolu s uspešnim preduzetnicima, a potom će se u Solunu sastati s predstavnicima gradske vlasti, verskim i poslovnim liderima.

U Skoplju će Riker imati susrete s najvišim zvaničnicima Severne Makedonije - predsednikom Stevom Pendarovskim, premijerom Zoranom Zaevom, šefom diplomatije Nikolom Dimitrovom i drugim zvaničnicima vlade s kojima će razgovarati o bilateralnim pitanjima i putu te zemlje ka članstvu u NATO i EU.

Riker će se u Severnoj Makedoniji sastati i sa poslanicima Sobranja, predstavnicima opozicije i lokalnih vlasti, a razgovaraće i sa studentima u Američkom kutku u Bitolju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side