21.10.2018 | 12:52h ► 13:52h Bihać

I danas protesti građana Bihaća zbog migranata

I danas protesti građana Bihaća zbog migranata Foto: Beta, AP
Oko stotinu građana Bihaća okupilo se danas u blizini Đačkog doma, gde su smešteni migranti, zahtevajući od nadležnih da spreče dalji dolazak migranata u taj grad.

Kako je javio sarajevski portal Klix.ba, iako se strahovalo da će građani otići u Đački dom, to se ipak neće desiti.

Građani Bihaća sinoć su na gradskom trgu održali protest zahtevajući hitno rešenje migrantske krize, a potom su na kratko blokirali magistralni put Sarajevo-Bihać i autobusku stanicu kako bi sprečili dolazak migranata.
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da su specijalne jedinice Federalne uprave policije u pripravnosti i da prate razvoj događaja kako ne bi došlo do neželjene eskalacije.

Građani protestom žele sprečiti dolazak novih migranata i zaustaviti postavljanje novih kontejnera za njihov smeštaj.

Od policije Unsko-sanskog kantona zahtevaju da u narednih 48 časova u potpunosti zaustavi dolazak migranata u taj kanton.

 

Gradonačelnik Bihaća: Migrantska kriza se rešava na Drini, a ne u Krajini

 
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izjavio je da lokalne vlasti, uz pomoć medjunarodnih organizacija, čine sve kako bi obezbedile humane uslove za život migrantima na području Unsko-sanskog kantona (USK), ali da to ide dosta teško.

Kako su preneli sarajevski mediji, Fazlić je istakao da migrantsku krizu u BiH treba da rešavaju Ministarstvo bezbednosti BiH, Granična policija i druge institucije BiH.

"Problem sa kojima se susrećemo mi u Krajini je samo posledica tih propusta na nivou države. Migrantska kriza se rešava na Drini, a ne u Bihaću", ocenio je on.

Gradjani Bihaća smatraju da je dolaskom velikog broja migranata ugrožena bezbednost u tom gradu i za migrante i za stanovnike, zbog čega su se okupili na protestima, tražeći hitnu reakciju državnih organa.
 
 
 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side