11.04.2019 Zagreb

Josipović se vratio u SDP

Josipović se vratio u SDP Foto: PrtScn
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović vratio se u Socijaldemokratsku partiju (SDP) pošto se njegova partija Napred Hrvatska ujedinila s tom najjačom opozicionom strankom, objavljeno je danas u Zagrebu.

"Učinili smo važan i nužan korak, a to je ukrupnjavanje levice. Dominira desno, pa čak ekstremno desno poltičko stanovište, a evropske vrednosti su ugrožene", rekao je Josipović na konferenciji za novinare u sedištu SDP u Zagrebu.

On je ocenio da treba objediniti leve snage i dati šansu SDP, kao vodećoj levoj partiji, da promeni Hrvatsku. Josipović je izrazio nadu da će i druge stranke s levog političkog spektra slediti taj primer.

"Siguran sam da naše ujedinjenje nudi Hrvatskoj novi optimizam", rekao je Josipović, koji je posle poraza na izborima za predsednika Hrvatske 2015. osnovao stranku zbog neslaganja s tadašnjim vrhom SDP.

On je naglasio da s predsednikom SDP Davorom Bernardićem nije razgovarao o stranačkim pozicijima i dodao da mu je ambicija da radi na okupljanju ljudi oko SDP i približavanju stranke građanima.

Lider SDP Davor Bernardić rekao je da su SDP i Napred Hrvatska potpisale sporazum o ujedinjenju.

"Ponosan sa što zajedno s Ivom Josipovićem, rame uz rame, nastavljamo borbu za tolerantnu, otvorenu, naprednu i ravnopravnu Hrvatsku, jednaku za sve", rekao je Bernardić i najavio da SDP nastavlja proces ukrupnjavanja progresivnih snaga u društvu.

On je istakao da je Ivo Josipović bio predsednik Hrvatske na čiji je rad i rezultate SDP ponosan.

"Istinski socijaldemokrati poput njega jačaju SDP", zaključio je lider te stranke.Na pitanje hoće li Josipović biti kandidat SDP za predsednika Hrvatske, Bernardić je rekao da je o tome rano govoriti, da SDP ima više mogućih kandidata, a da će odluka o tome biti doneta posle izbora za Evropski parlament, 26. maja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side