Mediji: Saslušano 30 osoba zbog ubistva oca vođa škaljarskog klana
24.04.2019 Podgorica

Mediji: Saslušano 30 osoba zbog ubistva oca vođa škaljarskog klana

Mediji: Saslušano 30 osoba zbog ubistva oca vođa škaljarskog klana Foto: Novi magazin
Crnogorski istražitelji su u okviru istrage ubistva Veselina Vukotića, oca vođa škaljarskog klana Jovana i Igora, koji je ubijen u subotu na pragu svoje kuće u Kotoru, saslušali više od 30 bezbednosno interesantnih osoba, koje su za sada pružile validne alibije i nisu na spisku osumnjičenih, piše Pobjeda.

Kako taj list saznaje iz izvora bliskih istrazi, inspektori proveravaju da li su njihovi iskazi istiniti, te gde su bili pre i u vreme zločina i sa kime su bili u kontaktu.

Jedan od vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić dao je juče čitulju svom ocu Veselinu, koji je ubijen u subotu veče u Kotoru i u kojoj navodi da "zna što mu je činiti".

"Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi, svako zna što mu je činiti", piše između ostalog u čitulji Jovana Vukotića, koji je trenutno u zatvoru u Srbiji. Pobjeda navodi da dugogodišnji operativci bezbednosnih službi pojašnjavaju da ovakve poruke nesumnjivo ukazuju na otvoreni rat.

Ovo nije prvi slučaj da je ubijena glava porodice osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnim grupama. U julu 2017. godine u zasedi je ubijen Niko Roganović, otac Duška Roganovića, visokopozicioniranog člana kavačke grupe. Roganović je stradao jer je istraživao ko je tačno pre dve godine, isto u aprilu, podmetnuo eksploziv ispod Duškovog vozila kada je ostao bez nogu. I Niko Roganović je ubijen na kućnom pragu u naselju Dubrava u Herceg Novom. Ni jedan, ni drugi roditelj nije imao nijednu krivičnu prijavu.

Upravo zbog svega ovoga, glavni pravac istrage o ubistvu Vukotića usmeren je na prethodne događaje i krivac za ovaj zločin traži se među kavačkom kriminalnom grupom, navodi Pobjeda.

Veselin Vukotić je ubijen u subotu veče ispred kuće u kotorskom naselju Dobrota. Policija još uvijek nije nikoga uhapsila.

Jovica Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gđe je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov brat Igor je u bekstvu.

Jovica Vukotić je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer ima srpsko državljanstvo. Njega je pre dva meseca Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom.

Policija Crne Gore Jovicu i njegovog brata Igora traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Igor Vukotić nalazi se u bekstvu, a njega potražuje crnogorska policija u predmetu koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.

Rat škaljaraca i kavačana počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubistva na obe strane. Do sada je u sukobu klanova ubijeno više od 30 osoba, među kojima i najmanje četiri slučajne žrtve.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side