23.10.2018 Skoplje

Mickoski zatražio zakon o amnestiji za sve učesnike nasilja u parlamentu Makdonije

Mickoski zatražio zakon o amnestiji za sve učesnike nasilja u parlamentu Makdonije Foto: Beta / AP
Lider najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski zatražio je večeras donošenje zakona o amnestiji za sve učesnike nasilja u parlamentu Makedonije 27. aprila prošle godine.

"Slušajte me dobro ovamo, hajde donestite zakon o amnestiji koji predlažemo za sve učesnike od 27. aprila da bi imali neslektivnu pravdu za sve, a ne samo one koji vam služe", rekao je Mickoski, aludirajući na optužene poslanike opozicije koji su glasali za odluku o početku ustavnih izmena zbog sprovođenja Dogovora sa Grčkom, što je predložila Vlada Makdonije.

Mickoski je u četrdesetnominutnom govoru na proslavi Dana revolucionarne borbe, pozantijeg kao Dan VMRO, rekao da je osam poslanika opzicione koalicije VMRO DPMNE "Za bolju Makedoniju", koji su u petak glasali suprotno partijskom stavu, "izdalo partiju i državu" i da su se "vodili ličnim interesom".

"Koliko god da se šire dezinformacije, i koliko god mi neki kažu da sam odlepio od realnosti, istina je da je bilo pritisaka na poslanike i da su to bili pritisci vlasti. I deo plaćenika je ušao sa ličnim aranžmanima sa vlasti, nadajući se svojoj slobodi, ali razočaravajući narod. Deo njih je to i lično priznao", rekao je Mickoski.

Predlog Vlade Makedonije za početak ustavne promene radi sprovođenja Dogovora sa Grčkom i promene imena države u Severna Makedonija usvojen je neophodnom dvotrećinskom većinom od 80 glasova zahvaljući glasovima osam poslanika koalicije okupljene oko VMRO DPMNE.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side