20.03.2018 Skoplje

Ministar pravde Makedonije podneo ostavku

Ministar pravde Makedonije podneo ostavku Foto: printscr
Ministar pravde Makedonije Bilen Saljiji večeras je podneo ostavku.

Na konferenciji za novinare u Vladi Makedonije on je izjavio da je ostavku podneo iz moralnih razloga zbog toga što je poverenje u pravosuđe, koje je u poslednje vreme počelo da se vraća revizijom slučajeva "Sopot" i "Monstrum", ponovo "uzdrmano" kontroverznnom odlukom u "slučaju malog Almira".

"Osećam da je u ovom trenutku ovo poverenje uzdrmano u javnosti. Ali je uzdrmano i kod mene lično kada je pre nekoliko dana republički javni tužilac odlučio da prekvalifikuje tužbu u slučaju mali Almir. Tu kontroverznu odluku već su osporila četiri republička tužioca“, rekao je Saljiji, koji je kadar albanske partije DUI.

Kako je istakao Bilen Saljiji, zbog tog uzdrmanog poverenja kod građana oseća moralnu odgovornost da podnese ostavku na funkciju ministra, „ali ne kao akt neuspeha, već akt koji će da bude u pravcu buđenja svesti institucija i društva“.

Četvorogodišnjeg dečaka Almira iz Kumanova je 2016. automobilom pregazio sugrađanin Boban Ilić nakon rasprave sa negovim ocem u bolničkoj čekaonici u tom makedonskom gradu.

Optužnica je nedavno prekvalifikovana iz krivičnog dela "ubistvo" u "saobraćajna nezgoda", što je izazvalo negodovanje dela javnosti, a tome su se javno usprotivila i četiri tužioca albanske nacionalnosti. Oštećeni smatraju da je dečak zgažen namerno i da Ilić treba da odgovara za ubistvo.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side