29.09.2019 Novi Sad

Mirović razgovarao sa predstavnicima svih županija iz Hrvatske

Mirović razgovarao sa predstavnicima svih županija iz Hrvatske Foto: pixabay
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predsednika Hrvatske zajednice županija, Gorana Pauka, i predstavnike svih hrvatskih županija koji su prvi put, organizovano, u radnoj poseti Vojvodini.

“Današnji susret je od važnosti za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji i srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. Cilj nam je da se bavimo pitanjima od suštinske važnosti za građane, infastrukturnim ulaganjima i drugim pitanja koja su od interesa za obe zajednice”, ocenjeno je na sastanku, navodi se u saopštenju Bira za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

“Razgovor nam je jako potreban jer postoji mnogo otvorenih pitanja, imamo s nekim županijama dobre kontakte, ali to nije dovoljno. Želimo da sva pitanja otvorimo i rešimo”, kazao je Mirović.

Istakao je da Pokrajinska vlada poštuje mišljenja nacionalnih saveta nacionalnih manjina kada su u pitanju prioriteti nacionalnih zajednica u vezi sa podrškom u oblastima kulture i informisanja.

"Bila je ovo prilika da razgovaramo o položaju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj i o mogućoj prekograničnoj saradnji i projektima koji mogu postati motor razvoja naših zemalja", kazao je Goran Pauk.

On je zahvalio Pokrajinskoj vladi jer radi na očuvanju identiteta hrvatske kulturne zajednice.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side