14.09.2019 Skoplje

Razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, dan pred isteka mandata

Razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, dan pred isteka mandata Foto: pixabay
Savet državnih tužilaca Severne Makedonije je večeras na vanrednoj sednici jednoglasno razrešio specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, koja je osumnjičena u istrazi za aferu "Reket", dan pre isteka mandata.

Predsednik saveta Aco Kolevski je rekao da je odluka o razrešenju Janeve "zbog nezakonitog, nestručnog i nasavesnog rada" donesena jednoglasno i da "stupa na snagu u toku današnjeg dana" što će biti objavljeno u Službenom glasniku.

Za razrešenje specijane tužiteljke za prisluškovane razgovre, kojoj bi sutra trebalo da istekne madat, glasalo je svih sedam prusutnih članova tužilačkog saveta Severne Makedonije.

Time je završen postupak za razrešenje specijalne tužiteljke za prisluškivane razgovore koji je

Savet državnih tužilaca pokrenuo 29. avgusta, nakon što je Katica Janeva završila u pritvoru kao trećeosumnjičena u slučaju iznude nazvanom "Reket".

"Zeleno svetlo" da razreši Janevu Savet je ranije danas dobio od poslanika parlamenta Severne Makedonije, nakon što je to 5. septembra odobrio Odbor za izbor i imenovanja, a podržale su i četiri najveće parlamnetarne stranke.

U aferi "Reket" su, pored Janeve,osumnjičeni za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija", i Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski.

Predistražni postupak u tom slučaju Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritvoru od 21. avgusta.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side