Sasoli zamolio mlade u Severnoj Makedoniji da ne odustaju od evropske budućnosti
04.11.2019 Skoplje

Sasoli zamolio mlade u Severnoj Makedoniji da ne odustaju od evropske budućnosti

Sasoli zamolio mlade u Severnoj Makedoniji da ne odustaju od evropske budućnosti Foto: PrtScn
Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli (Sašoli) zamolio je danas mlade Severne Makedonije da ne gube nadu i da ne odustaju od evropske budućnosti posle nedobijanja datuma za pregovore sa EU.

Sasoli je pred posetu Skoplju, gde će boraviti danas i sutra, u video obraćanju na Tviteteru (twitter.com/ep_president) rekao da deli raszočarenje sa makedonskim građanima, ali je istakao da diskusija za početak pregovora nije završena.

"Razumem vas i delim vaše razočarenje. Ispunili ste sve kriterijume, završili ste odličan posao. Zaslužili ste zeleno svetlo za početak pregovora, ali ovo nije kraj diskusije. Evropski parlament, kuća demokratije u Evropi stoji uz vas. Nećemo ćutati, pritiskaćemo snažno za pozitivnu odluku na sledećem sastanku Evropskog saveta", napisao je Sasoli.

Predsednik Evropskog parlamenta je istakao da ima jedan zahtev za mlade ljude u Severnoj Makedoniji, a to je da ne odustaju od evropske budućnosti.

"Vi pripadate našoj porodici i eventualno ćete biti njen deo, jer će vam poželeti dobrodošlicu da verom i nadom", napisao je Sasoli na Tviteru, a preneo makedonski portal "Sakam da kažam".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side