01.11.2018 Skoplje

Sud u Skoplju blokirao imovinu VMRO DPMNE

Sud u Skoplju blokirao imovinu VMRO DPMNE Foto: Novi magazin / SA
Krivični sud u Skoplju potvrdio je danas da je privremeno blokirao imovinu VMRO DPMNE, medju kojima i zgradu u kojoj je sedište najveće makedonske opozicione partije.

VMRO DPMNE je sudskom odlukom onemogućena da iznajmi ili proda takozvanu "Belu palatu" u Skoplju, čija je procenjena vrednost, prema medijima, 14 miliona evra, kao i još 68 objekata kupljenih izmedju 2013. i 2015. i procenjeni na 3,5 miliona evra.

Privremena mera obezbedjivanja imovine VMRO DPMNE je doneta na zahtev Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, da bi se sprečila prodaja ili iznajmljivanje imovine dok ne bude okončan slučaj "Talir" - nelegalno finansiranje partije.

U slučaju "Talir", koji je u maju 2017. otvorilo Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore, za nelegalno finansiranje i pranje para u periodu od 2009. do 2015. osumnjičeno je 14 tadašnjih funkcionera stranke na čelu sa predsednikom Nikolom Gruevskim, koji je tada bio i premijer Makedonije.

Pre nekoliko dana lider te partije Hristijan Mickoski je rekao da se razmišlja o iznajmljivanju ili prodaji "Bele palate".

Po Specijalnom tužilaštvu, sudskom merom se "zabranjuje otudjivanje i davanje pood zakup ukupno 69 nekretnina, medju kojima je i sedište stranke, s obzirom na to da postoji mogućnost da ta imovina bude otudjena do završavanja postupka".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side